Војводина НС семе бољи тим у Новом Саду

66

У утакмици шестог кола Суперлиге Србије за одбојкаше Војводина НС семе је у Новом Саду била боља од Црвене звезде и победила резултатом 3:0 (25:18, 25:19, 25:21).

На почетку сусрета у Новом саду шесторка Црвене звезде у саставу Стефановић-Мељанац, Станковић-Синђелић и Тадић-Андоновић је била насупрот постави Војводине НС семе коју су чинили Тодоровић-Благојевић, Перић-Ковачевић и Симић-Машуловић.

Први сет је завршен резултатом 25:18 за новосадски тим. Превагу је донео бољи сервис и пријем сервиса домаћег тима. Капитен Звезде Стефановић је био у прилици да проигра квалитетне средње блокере свог тима кад год је пријем сервиса био добар, у чему је успешан био нарочито Синђелић. Играчи Војводине НС семе су били успешнији и у реализацији контранапада, па им је први сет заслужено припао.

Црвена звезда је добро отворила други сет и то је резултирало вођством од 7:9. Мељанац је, као и у првом сету био нападачки најрасположенији наш играч. Међутим Војводина нс семе се није олако предала и убрзо је резултат био на њиховој страни, а највећа предност је износила 20:14. У овом периоду игре није функционисао блок Црвене звезде, а и у нападу је било непрецизности. Кукањац је уместо капитена Стефановића диригентску палицу препустио Поповићу. Најлепши поен је Звезда освојила на 21:17, после низа сјајних одбрана и успешне реализације контранапада Мељанца. Штета је што су играчи Звезде одмах затим поклонили противнику два поена, после једне сервис грешке и неуспешног пријема. Искусни војвођани су после овога рутински сет привели крају и добили га резултатом 25:19.

Трећи сет је почео предношћу домаће екипе. И даље је Мељанац био доминантан у нападу наше екипе. На 4:9 Кукањац је Тадића заменио Еремићем, а нешто касније је Фет заменио Синђелића на позицији средњег блокера. На 21:16 је на позицију примача улази млади Вељко Машуловић уместо Андоновића. И тренер Војводине НС семе, Синиша Гавранчић, је пружио шансу млађим играчима. На 22:18 за домаћи тим Мељанац је запретио ас сервисом, али то није било довољно па је Војводина и овај сет добила са 25:21.

Најефикаснији играч сусрета је био Никола Мељанац са 22 поена, док су по 16 поена за Војводину НС семе освојили Павле Перић и Филип Ковачевић.

У наредном колу, 23. октобра у 18,30, Црвена звезда дочекује Спартак из Суботице. Пре ове утакмице, у уторак 20.10. у 18 часова на свом терену Црвена звезда ће се састати са Рибницом из Краљева у утакмици осмине финала Купа Србије. Победник овог сусрета ће се пласирати у четвртину финала.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:0 (25:18, 25:19, 25:21)

Нови Сад, дворана: СПЦ Војводина Судије: Предраг Баланџић и Роберт Леко

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић С., Чубрило Л., Ковачевић Ф., Негић С. (либеро), Машуловић Н., Бошњак А., Буша Б., Благојевић А., Брборић Р. (либеро), Пришић В., Тодоровић В., Перић П. Нису играли: Бајандић Л. и Рудић А. Тренер: Синиша Гавранчић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац Н. 22, Синђелић М. 4, Станковић Ч. 4, Тадић Л. 9 , Еремић В. 2, Машуловић В. 1, Андоновић А. 4, Стефановић Н. 2, Јевтић П. (либеро), Поповић М. Нису играли: Додић Л., и Илић Д. и Трифуновић Ф. (либеро) Тренер: Томислав Кукањац

Претходни текстСаопштење ФК Црвена звезда
Следећи текстЗвезда у Обреновцу против Палилуле и Војводине