Вујко: Велики дан за Звезду и за српски џудо

87

Џудисти Црвене звезде у Србији, али и широм света познати су као шампионски клуб. Трофејна црвено-бела џудо породица од данас је богатија за новог члана у категорији до 81 килограма. Грузијац Зебеда Реквиашвили, нови је џудиста тима из Љутице Богдана.

Данас је велики дан за Звезду и за српски џудо. Џудо клуб Црвена звезда добио је значајно појачање, Забеду Реквиашвилија, који се такмичи у категорији до 81 килограма. Наш клуб је већ годинама у самом врху Европе и ово је један од корака ка нашем циљу, а то је освајање Лиге шампиона. До сада смо две сезоне у низу били трећи у Европи. Сада је наш циљ да будемо први, да још једном докажемо континуитет врхунских резултата и да то није пука случајност, већ да смо заиста најбољи – рекао је Стојан Вујко, председник Управног одбора ЏК Црвена звезда.

Да су врхунска остварења џудиста Звезде како у појединачној тако и у екипној конкуренцији резултат системског рада најбоље говоре резултати. Само у Лиги шампиона Звездин тим је већ две године освајач бронзане медаље. Присетимо се и 2014. трећег места у Лиги Европе као и вицешампионско звање освојено у Београду 2016. на Европском клупском првенству.

Наша је жеља да освојимо шампионски пехар, а ова генерација има квалитет и подршку да оствари и овај циљ – истакао је Стојан Вујко.

– Још једном бих пожелео добродошлицу нашем новом члану, који је дошао у нашу трофејну џудо породицу Црвена звезда.

Зебеда Реквиашвили, нови је члан црвено белог трофејног тима из Љутице Бодана.

Желим да захвалим целом тиму на подршци. Знам да морам да останем шампион. Свиђа ми се Београд. Први пут сам био у вашем граду 2007, када се одржавао ЕЈОФ. За мене је то био значајан тренутак, пошто смо освојили злато, па ми је и Београд остао у лепом сећању. Већ дуго знам Немању, добри смо другари. Ваш менталитет је сличан нашем и веома сам срећан што сам овде и део тима Црвене звезде. Циљ нам је да у Лиги шампиона после бронзе освојимо злато – истакао је Зебеда Реквиашвили.

Претходни текстПораз рукометашица на старту Супер Б лиге
Следећи текстЕЛ – Лојд МВП и најбољи стрелац, Хол најбољи асистент кола