КК Црвена звезда мтс – Господине Бокан, откријте праве намере!

68

Приватни састанак који је одржан 08.10.2020.године путем видео линка а који је сазвао Драган Бокан председник КК Будућност ВОЛИ, на коме је наводно одлучено да први човек тог клуба добије овлашћење свих клубова које је лично позвао на тај састанак (Без КК Црвена звезда мтс, КК Цибона, КК ФМП и КК Морнар) како би одблокирао рачун АБА лиге јтд у „Рајфајзен банци“ у Загребу, је само још један покушај преузимања регионалног такмичења од стране једног лица – Драгана Бокана.

Како другачије посматрати допис послат у петак 09.10.2020. припремљен за слање свим клубовима АБА лиге којим Драган Бокан (уз потпис директора КК Будућност, не његов лично) тражи, под окриљем борбе за деблокаду рачуна, потписе свих клубова и овлашћења која му не припадају и која никада ни једна особа у АБА лиги од њеног оснивања није имала! И како је могуће да је “приватни састанак” одржан у четвртак 08.10.2020.године како га је окарактерисао и сам Драган Бокан након питања представника неколико клубова, сада постао званичан састанак АБА лиге са наводним одлукама и дописом?

КК Црвена звезда мтс зато јавно пита, зашто Драган Бокан јавно не каже шта му је намера – а то је (након добијања овлашћења сазивање Скупштине АБА лиге) покушај искључења КК Црвена звезда мтс из тог такмичења – што би неминовно и моментално довело до гашења АБА лиге! Коме је то у интересу?

Зато овај допис видимо као провидан и потпуно незаконит покушај преузимања АБА лиге од стране једног лица, о чему сведочи и слике овог нелегалног текста на дну текста.

Једини пут ка опстанку АБА лиге је повратак у законске оквире, а то је хитно сазивање Скупштине на којој би присуствовали сви клубови, и спровођење свих одлука које су ЈЕДНОГЛАСНО изгласане на три легално сазване и одржане Скупштине АБА лиге 27.05,16.07 и 23.07.2020. године – именовање председништва, директора, спортског директора, дисциплинског судије АБА лиге и пренос удела са КК Металац, КК МЗТ и КК Цедевита на КК ФМП, КК Морнар и КК Приморска, као и уписивање новог клуба КК Цедевита Олимпија.

Такође напомињемо да међу потписницима дописа Драгана Бокана се налазе КК Морнар Бар, КК Копер Приморска и КК Цедевита Олимпија који управо због опструкција током лета од стране КК Партизан НИС и игнорисања легално и једногласно донетих одлука, нису уписани у регистар у Хрватској, и као такви нису чланови Скупштине АБА лиге у складу са законом и уговором АБА лиге – док се не спроведу претходно наведене једногласно усвојене одлуке, чије спроводшење својим потписом непрекидно кочи КК Партизан НИС!

Све остало је тотално безакоње које је лигу и довело у стање у коме се налази одлукама појединаца, а не апсолутне већине свих клубова који су власници лиге. Довољно је подсетити на ситуацију у којој је председник КК Будућност ВОЛИ на нелегалним састанцима 25-26.09.2020. године плашио клубове да неће играти лигу (почела редовно утакмицама 03.10.2020. године) а сада и неистинама да неће моћи да одседају у хотелима током одласка на гостујуће утакмице због блокаде рачуна?

Зато још једном позивамо све клубове чланове АБА лиге, да се вратимо закону и праву, чиме потписивање и давање некаквог привидног легалитета одлукама Драгана Бокана постају саучесници у нелегалним радњама и даљем безакоњу и конфузији која је завладало АБА лигом, и које нас све заједно не води нигде.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстНајава преноса и распоред утакмица млађих селекција
Следећи текстЗвезда почела поделу сезонских здравственим радницима