Саопштење КК Црвена звезда мтс

69

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је председник КК Будућност ВОЛИ Драган Бокан, поново дајући себи ингеренције и права које му никако не припадају, сазвао нелегални састанак клубова АБА лиге, који би требало да се одржи у 14 часова, због како је наведено „новонастале ситуације у АБА лиги“.

Међу позваним клубовима се не налази и КК Црвена звезда мтс.

„Новонастала ситуација“ је блокада рачуна АБА лиге јтд у Загребу, од стране „Рајфајзен Банке“ са седиштем у Загребу уз образложење да ће тако остати до даљег док се „не уреде правни акти лиге“ који подсећамо, нису уређени већ 5 година и због чега је КК Црвена звезда мтс и тужила АБА лигу 02.02.2020.године!

Подсећамо и да је у међувремену постигнуто и вансудско поравнање (које је КК Црвена звезда мтс већ путем клупског сајта дала на увид јавности) али је оно пропало због опструкције председника КК Будућност ВОЛИ Драгана Бокана.

Зато овај позив Драгана Бокана видимо као још нелегалан и незаконит корак супротан свим актима и покушајима да правно уредимо лигу која је у власништву свих клубова.

Такође, као клуб морамо да приметимо да овакву забринутост и брзину нисмо видели у последњих 15 месеци, када је због истог разлога (неуређени акти лиге) 01.07.2019. године блокиран рачун АБА лиге јтд у Београду, због чега је КК Црвена звезда мтс интервенисала у више наврата, тражила хитно уређење лиге и повратак у правне оквире, јер новац којим се финансира лига од њеног постојања долази искључиво и једино од ТВ права –а то је новац који долази из Србије.

КК Црвена звезда мтс даје на увид јавности допис који је упутила 08.10.2020. године свим клубовима АБА лиге јтд, па и КК Будућност ВОЛИ и Драгану Бокану, у коме је затражила хитно сазивање Скупштине АБА лиге и повратак закону и праву, без кога АБА лига неће опстати!

Претходни текстТејлор Рочести поново у Црвеној звезди!
Следећи текстИза југа Маракане – Звездина фабрика талената