Лазић: Очекује нас изузетно захтевна и тешка утакмица

71

Кошаркаши Црвене звезде мтс почели су припреме за прву „домаћу“ утакмицу у Евролиги која је на програму у петак од 19 часова.

Меч се без присуства публике игра у хали „Александар Николић“, а први ривал црвено-белих је актуелни шампион шпанске лиге екипа ТД Системс Басконија.

Црвену звезду очекује изванредан ривал, екипа која је не само током лета, без обзира на промене у саставу, показала велики квалитет и на старту домаћег првенства, али и на почетку Евролиге убедљивом победом на Реалом у дворани „Фернандо Буеса“.

Утакмица са Басконијом коју са клупе и ове сезоне предводи врло искусни и трофејни тренер Душко Ивановић, представља и увод у серију утакмицу које црвено-беле очекује у наредних 9 дана (Басконија, Борац Чачак, Жалгирис, АСВЕЛ, Морнар…):

Екипа Басконије је кренула јако добро, добили су у првој утакмици Евролиге, актуелни су шампиони Шпаније, и то такмичење су добро почели, дакле чека нас изузетно тешка и физички захтевна утакмица, обзиром да играју агресивну, брзу и шпрецизну кошарку. Ми ћемо покушати ,нажалост без наших навијача који би нам много значили у оваквом мечу, да наметнемо нашу игру, да покушамо да успоставимо наш ритам и из контри тражимо лакше поене – рекао је у најави ове утакмице капитен Бранко Лазић.

Меч са Фенербахчеом, био је први званични меч за црвено-беле након 6 и по месеци паузе:

– Била нам је то прва званична утакмица после заиста дуге паузе, доста играча је први пут играло Евролигу, сто се приметило у неким деловима меча, где смо исхитреним потезима завршавали неке нападе и тражили нека решења. Тај меч може да нам послужи за наук. Верујем да ћемо све те грешке у следећој утакмици са Басконијом исправити. Неке грешке ће се понављати, што је и нормално, али радићемо на томе да смањујемо број тих грешака, да будемо бољи и подижемо форму и игру како време одмиче.

У понедељак екипа је стартовала убедљивом победом над Цибоном у Загребу:

– Значи нам та победа, без обзира што нас сада чека Евролига. Одиграли смо од почетка јако и агресивно током читавог меча, и то треба да нам буде модел како даље.

О новајлијама и целокупној ситуацији у којој су сви клубови и људи у спорту, окружени пандемијом Ковид-19, где није лако задржати фокус на спорту и паркету:

– Било је промена у тиму, али два месеца смо већ заједно и уклапамо се, практично ту смо у завршној фази и бићемо све бољи и бољи. Што се тиче свега овога што је погодило цео свет, тешко да можемо да останемо имуни на све што се дешава око нас, али трудимо се да задржимо фокус на игри и терену – рекао је капитен црвено-белих.

Утакмица Црвена звезда мтс – ТД Системс Басконија игра се у петак од 19 часова, а због дуплог прграма Евролиге следеће недеље, црвено-беле очекује већ у недељу од 17 часова и меч са Борцем у Чачку.

Претходни текстУпознајте Хофенхајм
Следећи текстОдложена Лига шампиона за младе