Мркела: Дошли смо по пролаз у Лигу Европе

50

Одмериће фудбалери нашег клуба сутра од 19 часова снаге са Араратом у оквиру плеј-офа Лиге Европе, а спортски директор Црвене звезде Митар Мркела истиче да верује у Дејана Станковића и његове пулене.

Циљ који смо поставили пред почетак сезоне је пласман у европско такмичење, тако да смо на Кипар дошли да то и остваримо. Утакмица са Араратом је много важна, али верујем у екипу и стручни штаб и у то да су у стању да направе још један успех. Сигуран сам да смо спремни и да ће на терену све да зависи од нас – почео је Мркела.

У случају да Црвена звезда савлада Арарат, биће то четврта година у низу у којој наш клуб учествује у групној фази неког европског такмичења.

– Свака утакмица је ново доказивање. Сигуран сам да ће играчи бити и више него инспирисани и мотивисани да се докажу још једном и потврде да клубу могу да донесу учешће у европским такмичењима.

Меч са Араратом ће се услед избијања рата у Јерменији играти на неутралном терену.

Знали смо и пре почетка такмичења да су ово несвакидашње околности. Сама ситуација са корона вирусом је променила много тога. Нажалост, ово је трећа од четири утакмице које не играмо на нашем терену. Нема простора за грешке и свака ситница може да буде кажњена. Свесни свих чињеница, као и тога да се игра само једна утакмица и то на којој поново нисмо домаћини, идемо ка циљу – закључио је Мркела.

Претходни текстЗвезда одрадила тренинг пред Арарат
Следећи текстЗвездаши, још увек није касно