У сусрет противнику – Арарат

57

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19 часова на „ГСП“ стадиону у Никозији састаће се са шампионом Јерменије, екипом Арарата, у плеј-офу за Лигу Европе.

Европске квалификације полако се завршавају. Изабраници Дејана Станковића имају још само једну препреку која их дели од уласка у групну фазу европских такмичења четврту годину заредом. Наши момци ће сутра на Кипру одиграти меч против екипе Арарата, а ми верујемо да ће Звездине снаге донети радост свим звездашима.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда се никада није састала са екипом Арарата. Првак Јерменије основан је пре само три године. После само две године клуб је успео да освоји и прву титулу шампиона 2019. године. Исти успех остварили су и прошле сезоне, када су као први на табели са 52 освојена бода и тако постали прваци Јерменије другу годину заредом.

Занимљиво је да су Јермени били домаћини у свим квалификационим рундама, а сада ће утакмица бити одиграна на неутралном терену на Кипру.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Арарата можете пратити на каналу РТС 1 и Аренаспорт 1 са почетком у 19 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

У првих девет кола, Црвена звезда је једини тим који има максималан учинак од девет победа уз гол разлику 31:3. Дејана Станковића може да радује и чињеница да његов тим из кола у коло постиже велики број голова, а у стрелце се уписало чак 14 фудбалера. Наш тим је у квалификацијама за Лигу шампиона остварио две победе – против Европе (5:0) и Тиране (1:0) – и један пораз, додуше после једанаестераца, против Омоније. Екипа Арарата је у шампионату Јерменије почела веома лоше. У прва три кола Арарат није забележио победу, већ само два ремија и пораз и са два освојена бода налази се на претпоследњем месту јерменског првенства. У овосезонским квалификацијама Арарат је остварио две победе – против Фоле Еш (4:3) и Цеља (1:0) – као и један пораз против Омоније. Занимљиво је да су Јермени до сада сваку утакмицу у квалификацијама играли 120 минута.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Нисмо размишљали где ћемо играти. Спремали смо утакмицу најнормалније, у смислу да се игра код њих у Јерменији. Стицајем околности, ситуација се мењала из сата у сат, а последња одлука је да се путује на Кипар. То ништа не мења када смо ми у питању. Знамо шта нам је чинити и шта треба да урадимо – да одиграмо праву утакмицу, јер је ово лепа прилика да Црвена звезда уђе у групну фазу Лиге Европе. Темељно смо анализирали противника. Знамо шта они могу, али и шта не могу. Уопште није толико битна тактика, већ како се изађе на терен. Ко год од играча буде изашао на терен знаће тачно шта треба да ради. Очекивања и захтеви од сваког фудбалера биће велики. Од нас све зависи, а ја сам сигуран да ће наши момци, када треба, показати да су прави – подвукао је Дејан Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

У претходној сезони најбољи играч и најбољи стрелац тима био је репрезентативац Зеленортских острва Мејлсон Лима који је постигао осам погодака, као и шест асистенција. Други стрелац тима био је Јудуф Отубањо са седам постигнутих голова. Најбољи асистент у екипи Арарата био је Закарија Саного са седам уписаних додавања за гол. Такође, једини Србин у јерменској екипи налази се на голу. Стефан Чупић, бивши чувар мреже ОФК Београда и Вождовца, усталио се на голу Арарата и у овим квалификацијама на три утакмице примио је четири гола.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар утакмице Арарат – Црвена звезда биће грчки судија Тасос Сидиропулос. Помагаће му, такође грчке колеге, Полихронис Костарас и Лазарос Димитријадис. Занимљиво је да је грчки арбитар већ судио нашем вечитом ривалу у шеснаестини финала Лиге Европе пре две и по године.

Претходни текстСтанковић: Одиграћемо праву утакмицу
Следећи текстДегенек: Где год да се игра – циљ је јасан