Огњен Кузмић црвено-бели још две сезоне

58

Центар Црвене звезде мтс Огњен Кузмић продужио је у уторак уговор са црвено-белима на још две сезоне, чиме је верност клубу продужио до краја такмичарске 2022-2023!

Овим потписом „Кузма“ је показао да жели на дужи низ година да буде део црвено-беле породице, и постане део историје клуба у којем ће провести 5 сезона.

По први пут Кузмић је у Црвену звезду стигао пред сезону 2016-2017. Фантастичним играма, поенима, скоковима, блокадама стекао је епитет једног од најбољих центара Евролиге, и добијао награде за најкориснијег играча тог такмичења. Због своје борбености одмах је “освојио” и све навијаче црвено-белих. У тој сезони био је интегрални део тима који је освојио „триплу круну”.

Осим Црвене звезде, наступао је и за екипе Панатинаикоса, Голден Стејт Вориорса, Уникахе и мадридског Реала.

Огњен Кузмић је рођен 16.маја 1990. године у Добоју. Пре Црвене звезде, Кузмић је каријеру почео у бањалучком Борцу, играо је и за Челик, Малагу, Хувентуд, Панатинаикос, а имао је и двогодишњу НБА епизоду у Голден Стејт Вориорсима и био је члан шампионске екипе 2015. године.

Са репрезентацијом је освојио сребрну медаљу на Европском првенству 2017.
Тог лета након фантастичне сезоне у Црвеној звезди, потписао је двогодишњи уговор са мадридским Реалом.

Након двогодишње епизоде у Шпанији, Кузмић је током лета 2019. године потписао овога пута двогодишњи уговор са Црвеном звездом, али је пред почетак сезоне доживео тешку несрећу, из које је након опоравка, великим радом и одрицањима успео да се врати на кошаркашки терен.

Останак и продужење уговора и верности Црвеној звезди је за мене била лака одлука у сваком погледу. Мало ко би стао, веровао у мене и помогао ми на све начине, након свега што ми се десило и што сам оставио иза себе у претходном периоду као што је то урадила Црвена звезда. Зато наредну сезону видим као прилику за ново доказивање, прилику да помогнем тиму и вратим на терену клубу и навијачима за све, јер су били уз мене када ми је било најтеже и показали да смо заиста велика породица. Зато ћу дати све што могу да помогнем Црвеној звезди да покушамо да освајамо нове трофеје и радујемо се великим утакмицама”, рекао је Кузмић приликом продужетка уговора.

КК Црвена звезда мтс у петак отвара сезону утакмицом са Фенербахчеом у Истанбулу.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстУпознајте Арарат, Звездиног противника у пле-офу за Лигу Европе
Следећи текстЗвезда са Араратом на Кипру