Звездини бисери – Шест победа наших талената

79

Током викенда таленти из наше Омладинске школе одиграли су десет утакмица, од тога четири на домаћем терену и остварили шест победа.

Изабраници Марка Неђића одиграли су нерешено на неугодном гостовању у Крушевцу са екипом Напретка. Резултат је био 0:0 упркос иницијативи коју су имали током читавог дуела у оквиру 11. кола Омладинске лиге Србије, нашим јуниорима недостајало је више среће како би из Крушевца понели сва три бода.Већ у наредном колу пулене Марка Неђића очекује меч на теренима иза југа Маракане против ТСЦ-а у ком ће имати прилику да забележе добар резултат и девету победу у сезони. Омладинска селекција нашег развојног тима поражена је на гостовању од екипе ТСЦ-а резултатом 1:0 и поред великог броја прилика.

1. Бродарац – 27 бодова, гол разлика 22:8

2. Црвена звезда – 26 бодова, гол разлика 32:8

3. Партизан – 26 бодова, гол разлика 26:9

———

12. Графичар – 15 бодова, гол разлика 13:15

Стрелци: Матеја Бачанин (Црвена звезда, 9 голова), Никола Кнежевић (Црвена звезда, 8 голова), Никола Митуљикић (Црвена звезда, 3 гола) и Петар Пиплица (Графичар, 3 гола).

Сјајну игру приказали су кадети Црвене звезде који су савладали екипу Напретка на гостујућем терену резултатом 5:0. Утакмица 11. кола Кадетске лиге Србије отворена је ауто-голом Андрије Николића, а онда су мрежу ривала погађали Мирко Николашевић, Јован Мијатовић, Давор Ракић и Стефан Миладиновић за сигурна три бода и седму победу у сезони. Таленти које са клупе предводи Никола Ђуровић још једном су показали раскошан таленат савладавши екипу ТСЦ-а у гостима резултатом 7:2, а чак седам различитих играча се уписало и листу стрелаца, што довољно говори о тимској игри кадета Графичара, погађали су: Лука Бошковић, Александар Кахвић, Стефан Мелентијевић, Огњен Мимовић, Игњат Брајић, Павле Огњеновић и Алекса Јовановић.

1. Чукарички – 26 бодова, гол разлика 32:9

2. Војводина – 26 бодова, гол разлика 35:14

3. Партизан – 25 бодова, гол разлика 33:4

4. Црвена звезда – 24 бода, гол разлика 33:9

5. Графичар – 21 бод, гол разлика 35:14

Стрелци: Александар Кахвић (Графичар, 16 голова), Давор Ракић (Црвена звезда, 8 голова), Јован Мијатовић и Мирко Николашевић (Црвена звезда, 5 голова).

Фудбалери нашег развојног тима Графичара уписали су четврту победу у сезони савладавши екипу Земуна у оквиру 8. кола Прве лиге Србије резултатом 1:0. Тачку на меч ставио је Стефан Цветковић сјајним ударцем у 65. минуту. Изабраници Радомира Коковића имали су прилику да постигну гол и из пенала у 39. минуту, али је ударац Побулића зауставио Пејовић.

1. Кабел – 22 бода, гол разлика 14:4

2. Раднички 1923 – 20 бодова, гол разлика 17:6

3. Колубара – 15 бодова, гол разлика 13:12

4. Графичар – 14 бодова, гол разлика 12:8

Изабраници Срђана Бугарског поражени су у оквиру 8. кола Лиге млађих кадета од екипе Оле-а резултатом 2:1. Једино гол за наш тим постигао је Урош Петровић у 21. минуту меча.

Пионири Црвене звезде наставили су да ређају победе и задржали стопостотан учинак савладавши Рад резултатом 2:1. У листу стрелаца за екипу Бојана Маћешића уписали су се Теодор Илић и Лука Ђорђевић. Црвено-бели су сјајном партијум на теренима иза југа Маракане остварили и четврту победу ове сезоне у исто толико одиграних мечева. Пођеднако успешни били су и дечаци које са клупе предводи Милорад Вилотић. Пионирска селекције нашег развојног тима савладала је Аду резултатом 5:0, а посебно се истакао Даворин Тошић који је постигао четири гола, док се у стрелце уписао и Алекса Василић.

Упркос доброј игри коју су приказали, млађи пионири нашег развојног тима Графичара поражени су од Партизана резултатом 2:0 на теренима наше Омладинске школе. Пулени Милоша Ђорђевића имали су изгледне прилике, пре свих Крстић и Вулићевић, али им је недостајало више среће у завршници.

Петлићи Црвене звезде савладали су Обреновац 1905 на гостујућем терену резултатом 3:1, а поготке за тим Данила Тешића постигли су Вук Василић, Немања Цвитко и Димитрије Адамовић.

Претходни текстЗвездаши, рачунамо на вас!
Следећи текстМаја Мишљеновић са осмерцем Србије освојила бронзу на ЕП за јуниоре