Радничком цео плен

71

Раднички из Крагујевца је у гостима победио Црвену звезду резултатом 0:3 (19:25, 20:25, 23:25).

Прва два сета су протекла у знаку гостију из Крагујевца. Црвена звезда је стартовала поставом Поповић-Мељанац, Андоновић-Тадић и Станковић-Синђелић. Раднички је боље сервирао, а у нашем делу терена је пријем затајио па није било прилике за разноврстан напад. На резултату 11:19 за госте Кукањац је увео Додића на позицију коректора. Ни ово није довело до смањења предности гостију и први сет је завршен са 25:19 за њих.

И у другом сету је Кукањац указао поверење истој шесторци, али Крагујевчани су поново преузели иницијативу. Чинило се да није било правог решења за Хамзагићеве снажне смечеве по паралели, а либеро гостију је без грешке примао сервисе играча Црвене звезде.

Средином сета Кукањац је уместо Тадића увео Еремића, а уместо Мељанца Додића. Резултатски су наши момци најближе били противнику на 10:12 после сјајног блока Чедомира Станковића. Међутим, гости су квалитетнијом игром повећавали разлику и на крају је семафор показао 25:20 за њих.

У трећем сету је стартовала постава Стефановић-Додић, Еремић-Андоновић и Станковић-Синђелић. Црвено бели су заиграли много боље. Првенствено је пријем сервиса био прецизнији, а и игра у пољу. Сервис је био успешнији па је и пријем гостију често био померен. До резултата 18:17 наши момци су били у константној предности, али после неколико нереализованих контранапада дали су прилику противнику у игри поен за поен. У завршници је у неколико наврата блок наших играча био сјајно постављен. Најуспешнији у овом елементу су били Синђелић и Додић који су успевали да зауставе Хамзагића. У самој завршници је понестало концентрације, па је после аут смеча Андоновића управо Хамзагић ставио тачку на овај сусрет.

Највише поена за Црвену звезду је освојио Андоновић Александар (13), а за Раднички Хамзагић Ирфан (19).

У наредном колу Црвена звезда гостује Борцу из Старчева.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 0:3 (19:25, 20:25, 23:25)

Београд- Дворана: УСЦ Вождовац Судије: Предраг Баланџић и Горан Градински

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мељанац Н. 7, Јевтић П. (либеро), Синђелић М. 1, Станковић Ч. 7, Тадић Л. 2, Еремић В., Поповић М. 1, Додић Л. 10, Андоновић А. 13, Стефановић Н. Нису играли: Трифуновић Ф. (либеро), Илић Д. и Станковић Д. Тренер: Томислав Кукањац

РАДНИЧКИ: Милутиновић В. 1, Гоић Н. 4, Лопар Д. 8, Матић А., Ивковић А. 1, Дукић Н. 10, Пантовић Ј. (либеро), Хамзагић И. 19, Ристић С., Нејић М. 8, Иванковић В. Нису играли: Петровић Н., Ристић С. и Матић А. Тренер: Драган Кобиљски

Претходни текстМилијаш: Увек на победу
Следећи текстУ сусрет противнику – Младост