Иза југа Маракане – Неђић и пулени спремни за Лигу шампиона

65

Омладинци Црвене звезде ће поново учествовати у елитном јуниорском такмичењу, трећу годину за редом, ипак овог пута не кроз групну фазу, већ кроз елиминациони део такмичења, а шеф стручног штаба талената рођених 2003. године Марко Неђић сматра да су момци спремни за све изазове који их очекују.

Жељно ишчекујемо жреб и одмеравање снага са европским екипама. Зимус смо били на турниру у Саудијској Арабији где смо играли против Генка, који је првак Белгије и били одлични, и уз то се надметали са многим интернационалним тимовима. Циљеви су нам да прођемо што даље можемо, иако ћемо без дилеме бити далеко најмлађа екипа у Лиги шампиона. Међутим, од када смо почели са радом, наша филозофија је та да идемо на победу и на гол више и драго ми је што ће и ова генерација играти на европској сцени, јер то свакако заслужује – почиње шеф стручног штаба наших омладинаца.

Неђић на располагању има 21 фудбалера, сви су рођени 2003. године осим Пантића који је старији и Лазетића који је млађи, ипак, у Европи их чека одмеравање снага са дечацима који ће бити у просеку бар годину дана старији.

– Идеја наше Омладинске школе је да се са млађима игра против старијих и то дефинитивно има своје бенефите, поготово што се тиче наше генерације. Дечаци рођени 2003. године су расли играјући против старијих, изградили су прави карактер на тај начин и постали су тим. Знају да немају чега да се плаше када носе црвено-бели дрес, а драго ми је што смо и на тренизима радили врло предано са њима, те се резултати тог њиховог напретка већ сад примете.

Наши бисери су у Омладинској лиги Србије после десет одиграних кола лидери на табели са 25 освојених бодова, а Неђић тврди да ће настојати да на тој позицији буду до краја сезоне.

Играмо нападачки фудбал са великим бројем прилика и са много разноврсности у доношењу одлука. Црвена звезда мора да игра на тај начин. У Омладинској лиги показујемо квалитет и ту нашу филозофију где не калкулишемо никада, већ играмо до краја са жељом да ми контролишемо утакмицу и намећемо темпо. Тек смо на почетку, има још простора за напредак, прави изазови за нас ће бити ови европски – подвукао је Неђић.

Потенцијални противници наших омладинаца су освајачи јуниорских лига 31. државе према УЕФА коефицијенту. Још увек није потпуна листа ривала са којима би могли да одмеримо снаге, али већ сада се зна да то могу да буду тимови попут Селте, Келна, Генка, Аз Алкмара…

Претходни текстЗвезда пуца из свих оружја
Следећи текстАња Лукић дебитује на Дијамантској лиги у Дохи