Омладинци поново у Лиги шампиона

216

Омладинци Црвене звезде ће поново учествовати у Лиги шампиона за младе, али овог пута кроз стазу шампиона када ће покушати да остваре што бољи резултат и надмаше све оно што су Славољуб Ђорђевић и његови пулени урадили прошле године.

Биће то трећи пут у низу да јуниорски тим Црвене звезде одмерава снаге са најквалитетнијим омладинским екипама у Европи. Ипак, у односу на претходне две године, ове сезоне ће учествовати кроз стазу шампиона. Неђићеви пулени ће до укрштања са јуниорским екипама чији су се сениори пласирали у Лигу шампиона, имати два изазова, а име првог противника сазнаће 6. октобра на жребу у Ниону. Са првим ривалом ће се састати 21. октобра и 4. новембра, а у случају проласка даље дочекаће их нови двобој и мечеви који су на програму 25. новембра и 9. децембра. Потенцијални противници наших омладинаца су освајачи јуниорских лига 31. државе према УЕФА коефицијенту. Још увек није потпуна листа ривала са којима би могли да одмеримо снаге, али већ сада се зна да то могу да буду тимови попут Селте, Келна, Генка, Аз Алкмара…

Ако успешно елиминишу обе екипе, такмичење ће наставити на пролеће 2021. године када ће се укрстити са тимовима који су кроз групну фазу прошли у следећу рунду.

Клуб може да региструје 40 фудбалера рођених после 1.1.2002. године уз петорицу играча годину дана старијих, који треба да испуне услов дужине боравка у клубу (минимум две године проведене у Омладинској школи). С обзиром на то да је наш читав тим састављен од фудбалера рођених 2003. године (уз старијег Николу Пантића и млађег Марка Лазетића), јасно је да ћемо бити најмлађа екипа у Лиги шампиона за омладинце. Управо је Марко Лазетић уз Матеју Бачанина једини фудбалер који је имао минуте прошле године у тиму Славољуба Ђорђевића, а на клупи су у неколико наврата били и Марко Ћопић и Андреј Ђурић, међутим, без дебија.

Претходни текстПретпродаја сезонских карата до 30. септембра
Следећи текстРадуловић: Тимским духом до успеха