Златна Тирнанић, сребни Јованчевић и бронзана Лукић на Балканијади

83

На сениорском Првенству Балкана, које се одржало у румунском Клужу, три од четили атлетичара из Црвене звезде освојили су медаље.

Милана Тирнанић у узбудљивој финалној трци на 100 метара изборила је златну медаљу. Победничко време износило је 11.67 секудни. У квалифинацијама је забележила време од 11.70.

Презадовољна сам првим местом, после полуфинала сам била сигурна да ће се то и остварити. Чак иако је крај сезоне, моја форма је тек сад у пику. Спремна сам и за брже резултате, али под утицајем више фактора то се није показало. Овде је био битан пласман. Тренер ми је и сам рекао да се не изнедадим златом јер је то могуће, самим тим сам га прижељкивала и била додатно охрабрена – рекла је Милана.

Сребрну медаљу освојио је Страхиња Јованчевић у скоку удаљ, даљином од 7.79 метара.

Срећан сам што сам се изборио са сребрну медаљу, остаје жал јер сам имао шансу за злато, али све дође онда кад треба. Научио сам велику лекцију са овог такмичења која ће ми много значити за даље. Већ сада сам окренуо фокус и своје срце ка зимској сезони и ка Европском првенству у Пољској, заиста се радујем том такмичењу – истакао је Страхиња

Наставак разултата око 13.30 секудни наставила је сјајна Ања Лукић, која је поново одличном завршницом трке овај пут освојила бронзу резултатом 13.39 секунди.

Очекивала сам медаљу и добар резултат. Будући да је ветар био -0.6 и да технички нисам све одрадила како треба презадовољна сам резултатом. Упркос ситуацији са светском пандемијом успела сам да истрчим пар јаких трка ове сезоне – изјавила је Ања.

Лукићеву очекује још једна, можда и најбитнија трка ове сезоне, где ће учествовати на Дијамантској лиги у Дохи где очекује да ће уз елитну конкуренцију истрчати лични рекорд.

Сара Лукић је на Балканијади забележила даљину од 6.09 метара у скоку удаљ, заузевши тим резултатом пету позицију.

Осећала сам се добро и очекивала сам много бољи резултат, међудим, задовољна сам константним скоковима преко 6.10 метара ове сезоне. Желим да се фокусирам на зимску сезону и поправим лични рекорд, који ће бити увертира за летњу сезону и Европско првенство за млађе сениоре – рекла је Сара.

Првенство Балкана било је за већину атлетичара последње међународно такмичење, очекује их још Екипно првенство Србије за сениоре/ке, а потом спремање за зимску сезону која ће бити интензивна будући да су заказана првенства света и Европе.

Претходни текстПознати термини одигравања Купа Србије за млађе категорије
Следећи текстЕраковић: Једва чекам пуну Маракану