Ераковић: Једва чекам пуну Маракану

90

Црвена звезда је била и више него убедљива против Вождовца и славила резултатом 6:0, а иако су голгетери били у центру пажње, веома запажену улогу у победи имао је наш млади дефанзивац Страхиња Ераковић.

У прилог томе говори чињеница да је Ераковић од укупно 29 пасова (од тога 17 додавања напред) погрешио само једном, те да је изашао успешнији из осам од укупно девет дуела са фудбалерима Вождовца, и уз то одузео седам лопти.

Драго ми је да чујем то, али је најважније да је екипа добро одиграла. Прија поново бити на терену. Играо сам левог бека, што није моја примарна позиција, али сам успео добро да се снађем и драго ми је због тога. У суштини спреман сам да одговорим свих захтевима тренера. Битно ми је само да физички будем спреман и да имам самопоуздање, што је свакако случај и онда немам дилему да ћу бити на нивоу – почео је Ераковић.

И више него задовољан је био Ераковић учинком екипе против Вождовца.

– Дати шест голова било коме је и више него одлично, а поготово Вождовцу који је квалитетна и занимљива екипа. Доминирали смо током читавог меча, постигли велики број голова, било је много младих играча на терену и мислим да су навијачи заиста могли да буду и више него задовољни. Жалим што се игра пред празним трибинама. Још увек нисам имао прилику да истрчим пред пуну Маракану што ми је сан од малих ногу. Једва чекам тај дан.

Ераковић верује да Црвена звезда може да се пласира у групну фазу Лиге Европе.

Желимо у Лигу Европе. Сматрам да имамо квалитет да играмо то такмичење. Сазнаћемо име ривала у четвртак, али то неће много променити у нашем приступу и припреми меча – подвукао је Ераковић.

Претходни текстЗлатна Тирнанић, сребни Јованчевић и бронзана Лукић на Балканијади
Следећи текстКорнери Звездино оружје