Станковић: Борили смо се, али је фалио још један гол

28

Црвена звезда је поражена од кипарске Омоније у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Резултат је после 120 минута био 1:1, али је ривал био успешнији после извођења пенала (4:2), а анализу утакмицу је направио шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Били смо надмоћни седамдесет минута. Несрећно смо примили гол, вратили се у игру, издигли из свега и доминирали. Али када осетиш да је противник пао, онда мораш да постигнеш гол и решиш питање победника. Ми смо то морали да урадимо, а нисмо, иако смо били бољи. Видела се потом промена у њиховој игри, мноштво дугих лопти и прекида. После тога и температура, и важност утакмице, и тензија, просто су се играчи уморили. Што се пенала тиче, то је лутрија, не можеш знати ко ће проћи. Сигурно да је пораз још тежи, јер је дошао после једанаестераца. Још једном, морали смо да преломимо, али играчима ништа не замерам, дали су све од себе. Идемо даље, Црвена звезда је кроз историју пролазила и теже моменте. Окрећемо се Лиги Европе – почео је Станковић.

Имао је Станковић речи хвале за играче који су изашли из повреде и одиграли данас.

Гобељић, Родић, Катаи и Бен су играчи који су стисли зубе и одиграли утакмицу, иако су изашли из повреда. Знам да ће бити критика и свега, али стојим при томе да нам је фалио гол у другом полувремену. Да смо га постигли, све би другачије било – подвукао је Станковић.