Звездаши појачали успех репрезентације на јуниорској Балканијади

52

На првом међународном такмичењу на коме је наступила репрезентације Србије од почетка пандемије Ковид-19 вируса, Балканијади за јуниоре у Истанбулу, наступили су и атлетичари АК Црвена звезда.

Првог дана такмичења Стефан Михајлов обрадовао нас је са два узастопна лична рекорда на 100 метара. У квалификацијама је забележио 10.84, док је у финалу заузео пето место са 10.80 секунди.

Задовољан сам био квалфикацијама, будући да сам истрчао лични рекорд, а сачувао се за финале. Међутим, нисам задовољан самом финалном трком. Последњи сам стартовао, али сам успео да се у наредних неколико корака прикључим осталима и свој наступ на 100 метара завршим са новим личним рекордом – рекао је Стефан.

Занимљива ситуација виђена је у финалу. Пред сам циљ атлетичарима је на стазу излертела мачка, која на сву срећу није много омела финалисте.

На 200 метара Стефан Михајлов био је такође пети са 22.21 секунде. Умор од путовања и трке претходног дана имали су за последицу овај резултат, наводи Михајлов.

Представници на 400 метара, Тијана Јапунџић и Стефан Каљуш, били су на нивоу најбољих резултата ове сезоне.

Тијана је била петопласирана са резултатом 56.96 секунди.

Имала сам добар старт. Кренула сам јако првих 200 метара и имала добар пролаз, али нисам имала снаге да тако јак темпо одржим до краја трке – изјавила је Тијана.

Стефан Каљуш је са 50.19 секунди такмичење завршио на седмој позицији.

Ову сезону сам заокружио наступом за репрезентацију на 400 метара и ово је прва година да тренирам за ову дисциплину. Утисци су мало незадовољавајући за мене. Очекивао сам мало бољи резултат, вероватно сам овим такмичењем и завршио сезону па ћемо тренер и ја почети са припремам за зиму где очекујем да будем најбољи до сада – истакао је Стефан.

Милица Томашевић, представница Србије на 3000 метара стипл била је петопласирана са 11:57.94.

Почаствована сам позивом за репрезетацију. Жао ми је што нисам оборила лични рекорд, али трема на првом великом такмичењу и умор од пута су вероватно учинили своје. Ово ново искуство ме мотивише да још више напредујем у тренинзима – рекла је Милица.

У дициплини бацање кугле Станић Зорица била је пета са даљином од 12.44 метара.

Веома лепе утиске носим са такмичења, град и стадион су прелепи. Резултат је могао бити бољи, али искуство је свакако вредно – изјавила је Зорица.

Богдан Видојковић, препонаш на 110 метара своје прво учешће на Балканијади у овој дисциплини завршио је на шестој позицији.

Опуштен сам ушао у трку, са жељом да постигнем што бољи резултат. Био сам максимално фокусиран на ритам и брзину преласка преко препона – истакао је Богдан.

Тијана Јапунџић била је и чланица штафете 4×100 метара која је истрчала национални рекорд за јуниоре 48.80, док су Водојковић, Каљуш и Михајлов освојили бронзану медаљу у мушкој штафети 4×100 метара.

Претходни текстБенефити за учеснике акције “Црвено-бела крв”
Следећи текстСаша Обрадовић, тренери и кадети Црвене звезде на тренерској клиници УКТС