Омладинци ефикасни против Романтичара

67

Омладинска селекција Црвене звезде, коју са клупе предводи Марко Неђић, савладала је екипу ОФК Београда на Карабурми резултатом 5:2 у оквиру 9. кола Омладинске лиге Србије. Сјајну игру за нова три бода головима су осигурали Јован Митуљикић у 1, Никола Кнежевић у 20. и 71, као и Никола Станковић у 52. и Богдан Петровић у 84. минуту.

ОФК Београд – Црвена звезда 2:5 (0:2)

Омладински стадион.

Судија: Милан Стефановић.

Стрелци: Ј. Митуљикић у 1, Кнежевић у 20. и 71, Станковић у 52, Б. Петровић у 84. минуту за Црвену звезду, а Ђорђевић у 63. и 81. минуту за ОФК Београд.

ОФК Београд: Гуџулић, Братић, Л. Живановић, Радиновић, Ђермановић, Марић (од 74. Митровић), Весељи, Јевтић (од 58. Иваниш), Ђорђевић (од 85. П. Живановић), Аврамовски, Јовичин (64. Микан).

Црвена звезда: Ћопић, Деспотовски (од 64. Гајинов), Ђурић, Крстић, Д. Петровић, Пантић (од 56. Бачанин), Ћурић, Кнежевић ( од 74. Б. Петровић), Станковић, Ј. Митуљикић (од 64. Бранковић), Н. Митуљикић (од 68. Стојановић).

Жути картони: Пантић (Црвена звезда), Братић (ОФК Београд).

Колико наша омладинска селекција преферира нападачки фудбал видело се већ у првих 45 секунди меча, када је грешку дефанзиваца ОФК Београда искористио Јован Митуљикић, који је прецизним ударцем левом ногом матирао голмана Гуџулића. Поново је први стрелац на утакмици био у прилици, када је у 10. минуту снажно шутирао са 18 метара, али није био довољно прецизан. У 17. минуту виђена је прелепа акција нашег тима. Пантић је упослио Ћурића који је центрирао право на петерац, тамо је Јован Митуљикић пробао маказицама, али није успео, лопта је стигла до Деспотовског који је шутирао, али је био изблокиран. Управо после тог корнера судија Милан Стефановић је досудио једанаестерац у 18. минуту, када је после уигране акције код ударца из угла, Станковић оборен од стране Ђермановића. Сигуран извођач пенала био је поуздани Никола Кнежевић у 20. минуту.

Одличну прилику имао је Никола Митуљикић у 27. минуту када је, после сјајног пријема, пробао да лобује голмана ОФК Београда, али је лопта отишла преко пречке. У 32. минуту запретио је и домаћин преко Весељија, али је Ћопић сјајно реаговао и отклонио опасност у јединој ситуацији која је угрозила његов гол. У 38. минуту после корнера пробали су Пантић и Ђурић, али није било промене резултата, као ни до краја првог дела. 0:2

На исти начин као и прво почело је и друго полувреме – Зведином иницијативом и пресингом. Већ у 52. минуту и поново после корнера, Звезда је запретила и по трећи пут матирала ОФК Београд. Стрелац трећег гола био је Никола Станковић, који је ударцем главом затресао мрежу Романтичара. Да жели још више голова, Марко Неђић је показао увођењем нападача Матеје Бачанина уместо задњег везног Николе Пантића. Смањили су домаћи резултат на 3:1, када је Ђорђевић натерао Ћопића на грешку и погодио празну мрежу.

У 70. минуту оправдано је досуђен једанаестерац за црвено-беле, када је Ђермановића лопта погодила у руку у шеснаестерцу ОФК Београда. Поново је сигуран извођач био Никола Кнежевић коме је ово седми гол ове сезоне. Одлично су истрчали контра-напад црвено-бели, који је ударцем завршио резервиста Урош Бранковић, али је лопта отишла мало преко гола на којем стоји Гуџулић. Такође, снажан ударац је упутио и Бачанин, али је и то чувар мреже Гуџулић одбранио. У 81. минуту досуђен је индирект за ОФК Београд, а гол из ове ситуације постигао је поново Ђорђевић и тако смањио резултат на 4:2. Феноменалну контру у 84. минуту повукао је Станковић који је додао до Бранковића, овај је сјајно упослио Богдана Петровића, који је рутински реализовао ситуацију један на један и тако поставио коначан резултат 2:5

Претходни текстТрећа узастопна победа црвено-белих дама
Следећи текстККЖ Црвена звезда победник Меморијалног турнира „Бранко Бане Милачић“