Црвена звезда представила дрес за сезону 2020/2021

109

КК Црвена звезда мтс представио је две гарнитуре дресова (домаћи и гостујући) у којима ће црвено-бели наступати у сезони 2020/2021. То је традиционално урађено на Media Day Евролиге који је одржан у дворани ’’Александар Николић’’, овог пута у посебним околностима уз све прописане мере услед епидемиолошке ситуације.

Дресови које је дизајнирао адидас глобал уз помоћ креативног тима Црвене звезде одише клупском традицијом. Домаћа и гостујућа гарнитура су у црвено-белим пругама које су симбол нашег клуба, чувају пребогату традицију и историју што је посебно важно у години када прослављамо 75. рођендан клуба. Такође, дрес садржи и детаље који симболизују глобалног лидера у производњи спортске опреме, Звездиног поносног партнера компанију адидас.

Први је говорио директор КК Црвена звезда мтс Филип Сунтурлић који је уочи говора о сарадњи са адидасом у име клуба изјавио саучешће породици трагично преминулог кошаркаша и 3×3 репрезентативца Дарка Дамјановића.

Договор са компанијом Адидас, која је највећа спортска компанија на свету и највећи спортски бренд, за нас представља велико задовољство. Након толико година смо опет озваничили сарадњу и наставили где смо започели раније. Дошли смо у ситуацију да такав бренд, са таквом снагом изабере Црвену звезду за свог партнера. Изузев пословног дела спајаће нас и фамилијарни однос и пријатељство. Када се нађете у групи са таквим величинама какви су Реал Мадрид, Бајерн Минхен и Панатинаикос, велики шампиони, онда је још импозантније када вас неко изабере. Захвалио бих се свима из адидаса који су радили са нама на упостављању сарадње, не бих их набрајао поименце, али ће се они сами препознати. Мислим на људе који производе саму спортску опрему, али и на људе који раде у канцеларијама адидаса како у Србији тако и широм света. Сви они помажу нама и омогућавају да имамо најбољу могућу опрему како бисмо имали максималне перформансе на терену. Мислим да са овом стратешком сарадњом коју смо успоставили са адидасом, а који је такође и партнер Евролиге, ставили три тачке на све оно што долази у будућности на све што ћемо урадити у европској кошарци. Додао бих само једну ствар из мог личног угла. Тих 90-их година, када се адидас пробијао у кошарци у групи највећих клубова, гледао сам Обрадовића да носи у Алби дрес адидаса. Случајност или не, Обрадовић је сада овде и то као велики промотер адидаса у европској кошарци. Светислав Пешић и Саша Обрадовић су две особе који су важан део Црвене звезде биле су и велики фактор у промоцији адидаса на нивоу у европске кошарке током историје. У наредном периоду Обрадовић ће бити тренер Црвене звезде, а исто тако и адидас ће у наредном периоду бити уз Црвену звезду”, истакао је Сунтурлић.

Испред компаније адидас говорила је Тијана Вуковић:

Желим да се захвалим испред компаније адидас на прилици да будем део једног оваквог догађаја, који је својеврстан увод у све оно што Црвену звезду чека у Евролиги, али и у осталим такмичењима. Драго нам је што ћемо у наредне три године да сарађујемо, обезбеђујући опрему за све селекције клуба, и што ћемо бити партнери на терену и ван њега. Адидас као бренд посвећен је креирању најбоље опреме за спортисте, у погледу перформанси, дизајна и квалитета, И да на тај начин помогне спортистима да постижу најбоље резултате. Поред тога све што радимо дубоко је укорењено у спорту, верујемо да спорт има моћ да промени људске животе а те вредности делимо заједницки и сматрам да је то један од најважнијих аспеката ове сарадње”, истакла је Тијана Вуковић.

Нови дресови КК Црвена звезда су направљени од најквалитетнијих материјала, а црвено-бели ће осим терена делити у наредним сезонама и исти лого са осталим клубовима из породице адидас у Евролиги: Реал Мадридом, Панатинаикосом и Бајеном из Минхена.

Манекени дресова у дворани ’’Александар Николић’’ били су капитен Бранко Лазић, Марко Симоновић, Огњен Добрић и Џордан Лојд. Они су позирали камерманима и фотографима видно задовољни униформом коју ће носити у сезони 2020/2021.

Свако је имао снажну поруку када је излазио на терен. Лазић је рекао:

Да би открио свој пун потенцијал потребно је прво да видиш које су ти границе, а потом да нађеш снагу и храброст да их помериш и да се унапредиш. Ја сам спреман да радим на томе да увек будем најбоља верзија себе, како бих тиме помогао и саиграчима. Јер, ми смо тим”, послао је јасну поруку капитен екипе, а затим је на терен изашао Марко Симоновић уз речи:

Можда постоје људи који су талентованији за кошарку. Али оно што не прихватам да постоји су изговори што неко тренира више и јаче од тебе. Зато сам спреман за непрестану борбу на терену. Спреман сам за сваки поен и победу. За Звезду”, рекао је популарни Симке који је носио гостујући дрес.

Ред је био на млађе снаге, а следећи је био Дејан Давидовац:

Ако желите да играте добро пред хиљадама људи, прво морате на хиљаде њих да надиграте ни пред ким. Звучи тешко? Ја сам спреман за такав изазов! Заједно до победе”, рекао је Давидовац.

За крај говорио је Џордан Лојд који је имао своју мотивациону поруку за све гледаоце који су пратили уживо стрим представљања дреса.

Немој да будеш као већина људи. Већина људи одустаје од својих снова. Спреман сам да се борим за све своје циљеве тако што ћу побеђивати у дресу Црвене звезде. Придружи нам се да заједно живимо своје снове”, истакао је бек црвено-белих.

Напомињемо да ће КК Црвена звезда мтс накнадно представити и трећу гарнитуру дресова која ће бити нешто сасвим другачије.

Претходни текстТЕНТ победник турнира
Следећи текстНови почетак, исти циљеви