ИН МЕМОРИАМ: Ратко Пиљак

158

Фудбалски клуб Црвена звезда са жаљењем обавештава јавност да нас је још једно фудбалско име заувек напустило. У Београду је у 85. години преминуо Ратко Пиљак.

Ратко Пиљак рођен је 25. октобра 1935. године у Гламочу и по струци је економиста. Био је активни фудбалер омладинских екипа Булбулдерца и Црвене звезде, а као сениор носио је дресове београдског Обилића и Булбулдерца у којем је окончао играчку каријеру 1966. године.

Био је и дугогодишњи члан омладинске комисије ФК Црвена звезда у којој је био од 1970. године да би на функцију председника исте дошао 1984. године. Био је омиљен међу младим фудбалерима јер је многима на почетку каријере помогао, као директор београдске Оптике. У том периоду он је био и члан Извршног одбора ФС Србије и председник комисије ФСС за омладински фудбал.Такође је био активан и у оквиру секције ветерана Црвене звезде.

Ратко Пиљак био је препознатљив и омиљени фудбалски радник који је у периоду од 2005. до 2008. године обављао функцију председника Фудбалског савеза Београда, наследивши на том месту Митра Мркелу. У периоду док је био на челу нашег савеза допринео је његовом успешном раду.

ФК Црвена звезда породици и пријатељима Ратка Пиљака изражава поруке најискренијег саучешћа.

Претходни текстБен међу 10 најбољих европских стрелаца Звезде
Следећи текстСаопштење КК Црвена звезда