Бен: 50. гол већ на следећем мечу

94

Двоструки стрелац на утакмици против екипе Спартака, Ел Фарду Бен, истакао је да је задовољан због остварене још једне победе у домаћем првенству, али и да су црвено-бели масксимално спремни за почетак квалификација за Лигу шампиона.

– Била је то веома тешка утакмица, али на крају смо успели да освојимо нова три бода и то је најважније. Јучерашња утакмица је заиста била „луда“ за мене јер сам промашио пенал, постигао два гола, а и скривио сам пенал. Веома занимљива утакмица – истакао је Ел Фарду Бен.

Показао је Бен још једном и после промашеног једанаестерца какве играчке квалитете поседује.

 – Када промашите пенал сигурно да није лако, посебно на 0:0 када је веома битно за екипу да дате гол, желео сам да дам гол и да помогнем екипи. Имао сам одличну реакцију и то је најбитније. Надам се да ћу следећи пут, ако будем имао прилике, бити прецизан и са беле тачке.

Најбољи стрелац екипе у прошлој сезони истакао је да му промена позиције на терену не представља никакв проблем.

– Где год ме тренер постави на терену трудим се да помогнем екипи. Јуче сам био шпиц и то ми је наравно много лакше, јер сам ближи голу, имам много више прилика да постигнем погодак и не трчим много као када играм на позицији крила. Ипак, ако тренер одлучи да ћу играти по страни такође ћу бити срећан.

Ел Фарду Бен показао је на синоћној утакмици да је повреда која га је мучила крајем сезона иза њега и да у потпуности спреман дочекује прво коло квалификација за Лигу шампиона.

– Добра ствар је што се повреда догодила крајем прошле сезоне па је опоравак био бржи од очекиваног. То је јако добро, сада се осећам све боље и боље. Јуче смо видели да је повреда иза мене и надам се да ћу ове сезоне одиграти много утакмица без повреда.

Фудбалере Црвене звезде у уторак од 21 час очекује старт квалификација за Лигу шампиона, а Бен је говорио о очекивањима пред дуел који ће наш тим одиграти против Европе.

– Увек је добро постићи гол на мечу пред неки европски окршај тако да се надам да ћу наставити у истом ритму и да ћу постизати голове као и прошле сезоне, а можда чак и више. Ова сезона је веома битна за нас јер је све ново, тренер тек креће са европским квалификацијама и желимо да му помогнемо и да и ове сезоне играмо групну фазу европског такмичења.

Одличан почетак сезоне за изабранике Дејана Станковића обележио је велики број погодака, што момка пореклом са Коморских острва изузетно радује.

– Са сваком новом утакмицом смо све бољи и надам се да ћемо тако и наставити. Сада играмо добро, постижемо доста голова. Наравно, волели бисмо да не примимо ниједан погодак, али и то је фудбал. За сад тим изгледа добро и надам се да ћемо у Европи наставити исто тако, то нам је јако важно.

Ел Фарду Бен у црвено-белом дресу у листу стрелаца уписао се 49 пута, а јубиларни 50. гол очекује већ на следећој утакмици.

– Као што сам рекао, у свакој утакмици покушавам да постигнем тиму, то ми је на памети. Када год дође гол биће добро. Педесети гол је заиста невероватна бројка за мене, посебно у овако великом клубу. То значи да ћу ући у историју тима и то ће бити јако лепо за мене јер сам овде готово три године и то је велико достигнуће – поручио је Ел Фарду Бен.

Претходни текстКадети без голова
Следећи текстКондициони тренер Душко Марковић о првој недељи припрема на Копаонику