Станковић: Кроз овакве утакмице растемо

64

Црвена звезда је тријумфовала над Спартаком (3:2) у оквиру 4. кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић сматра да су овакви мечеви драгоцени.

Тип утакмице која може да оде на једну или другу страну, али кроз овакве мечеве растемо. Екипа је одиграла добро, види се да су после три сусрета у девет дана „тешки“, да су се можда мало и задовољили, али не може увек да буде „мед и млеко“. Морају да буду спремни и на мечеве у којима је противник у сваком тренутку опасан, где ривал жели да игра, да се надмеће. Правили смо доста грешака, поготово у одбрани, али успели смо да од 1:1 стигнемо до 3:1 и да је било више концентрације, било би и убедљивије. Окрећемо се мечу против Европе – почео је Станковић.

Расположени на данашњем мечу су били нападачи Ел Фарду Бен и Антонио Томане. Репрезентативац Комора је постигао два, а португалски интернационалац један погодак.

– Посао им је да постижу голове. Могао је Бен и хет-трик да оствари да није промашио пенал. Морамо да будемо фокусирани на игру константно, ако је требало нешто да се деси, онда боље вечерас. Задовољан сам у сваком случају, требао нам је овако мотивисан противник.

Прилику да стартује као најистуренији на данашњем мечу у редовима црвено-белих, имао је Ел Фарду Бен, а да би и чешће могли да га гледамо у тој улози потврђују речи Дејана Станковића.

Рачунам на њега као шпица. Дао је два гола, промашио пенал, али упркос томе, остварио је феноменалан учинак – подвукао је Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Спартак 3:2 (1:1)
Следећи текстВулић: Радује ефикасност тима