Распуцани омладинци против Радничког

64

Још једном су демонстрирали супериорност изабраници Марка Неђића над осталим конкурентима у лиги, па су данас савладали екипу Радничког са Новог Београда резултатом 6:0. Најрасположенији у Црвеној звезди био је Матеја Бачанин који је постигао три поготка, а у стрелце су се уписали још Урош Лазић, Јован Митуљикић и Урош Бранковић.

Омладинци: Црвена звезда – Раднички НБГ 6:0 (2:0)

Судија: Иван Стаменковић.

Стрелци: Бачанин у 19, 48. и 49, Лазић у 36, Н. Митуљикић у 81. и Бранковић у 86. минуту.

Црвена звезда: Ћопић, Лазић, Ђурић (од 62. Деспотовски), Крстић, Д. Петровић, Ћурић, Станковић (од 62. Бранковић), Стојановић (од 54. Ј. Митуљикић), Кнежевић, Бачанин, Лазетић (од 54. Н. Митуљикић).

Раднички НБГ: Антић, Пекић, Тодоровић (од 46. Обрадовић), Бељић, Богићевић, Новчић (од 76. Остојић), Кајтез (од 53. Михајловић), Марковић (од 68. Милановић), Кежман, Стијовић (од 89. Кантар), Стојановић.

Нападали су предано изабраници Марка Неђића од самог почетка меча, а први је запретио Кнежевић ударцем у 7. минуту који је Антић зауставио. Сјајно је Бачанин прошао по десном боку у 15. минуту, заврнуо лопту за Лазетића који је шутирао, али успели су гости да са гол-линије избаце лопту.

Исплатила се упорност Бачанину у 19. минуту ког је Богићевић после доброг напада нашег тима погодио, а лопта је завршила у мрежи гостију. Мало је фалило и Лазетићу у 27. минуту да се упише у стрелце после сјајног продора Лазића, а стопостотну прилику имао је Ђурић у 33. минуту после корнера, али се истакао Антић. Лазић је данас био и више него расположен за игру данас. Одлично је прошао у 36. минуту по десном боку и сјајним ударцем удвостручио предност екипе, за миран петнаестоминутни одмор.

Већ у уводним тренуцима другог полувремена је Станковић изашао пред Антића, али је голман гостију одлично реаговао, а онда је на сцену ступио Бачанин. Прво је у 48. минуту после центаршута Петровића проследио лопту у мрежу, а онда је минут касније предриблао голмана и забележио хет-трик.

Расположен за фудбал био је и Лазетић када је у 53. минуту претрчао читаву одбрану гостију, али шутирао право у Антића. Прилику да се упише у стрелце имао је Никола Митуљикић у 64. минуту, али му је недостајало више концентрације у завршници, па је лопта завршила преко гола. Комбиновала су браћа Митуљикић у 81. минуту, феноменално је Никола асистирао за Јована, а овај рутински погодио мрежу. Тачку на меч ставио је Бранковић пет минута касније силовитим ударцем у 86. минуту, а Неђићеви пулени су у прва три кола освојили девет бодова.

Претходни текстЗеница у правом тренутку за спринтере
Следећи текстТакмичарска атмосфера на стадиону Рајко Митић