Петровић: Сваки дуел важан за титулу

60

Везиста црвено-белих Његош Петровић опоравио се од повреде и био један од играча у стартној постави на утакмици против Радничког из Ниша. Момак рођен у Крупњу говорио је о успешном повратку на терен и првом гостовању у сезони које наш тим очекује сутра од 18 часова и 30 минута против Мачве из Шапца.

Идемо у Шабац и даћемо максимум да остваримо још једну победу и освојимо нова три бода. Мистер нас стално подсећа да је свака утакмица борба за титулу и ми то тако гледамо. Мачва је још у Купу Србије показала да је тежак противник, поготово када Шапчани играју на свом терену. Максимално смо сконцентрисани и посвећени тој утакмици. Гледамо да из дуела у дуел напредујемо и постижемо што више голова – нагласио је Петровић.

Изабраници Дејана Станковића на одличан начин започели су нову сезону, а везиста нашег тима истакао је да добре игре тек очекују црвено-беле.

– Остварили смо две победе на почетку сезоне, у обе смо постигли по три гола. Мислим да смо на те две утакмице показали колико смо добро радили на припремама. Још увек се осећа умор од тренажног процеса и сигуран сам да ћемо тек за три или четири меча показати праву форму. Циљ нам је да ове године освојимо дуплу круну и изборимо такмичење у Европи.

На данашњи дан 2019. године Његош Петровић званично је промовисан као фудбалер Црвене звезде, а годину дана касније може се похвалити освојеном првенственом титулом и играњем у најелитнијем еврпском такмичењу.

– Већ четири године играм сениорски фудбал, међутим имам 21 годину и још увек спадам у групу млађих играча. Никада се нисам боље осећао у каријери, посебно последњих шест месеци. Сигурно да ми је најлепши моменат у Црвеној звезди деби у Лиги шампиона против Олимпијакоса и победа од 3:1.

Талентовани млади репрезентативац Србије говорио је и о припремном периоду који је наш тим одрадио на Дивчибарама и у Старој Пазови.

– Нисам био у прилици да одрадим целокупне припреме због повреде зглоба. Значило ми је што сам био са екипом, посматрао сам како је текао целокупни тренажни процес и присуствовао анализама. Због повреде сам морао да изостанем са већег дела рада на терену, али сам што се тиче теоријских захтева био у потпуности укључен. Одушевили су ме услови рада на Дивчибарама, од терена преко хотела и морам да кажем да се не бих бунио да сваке године припреме одрађујемо у Србији.

Колико подршка навијача недостаје нашим момцима, још једном је потврдио везиста црвено-белих.

Навијачи нам недостају заиста много, иако осећамо њихову подршку, колико је то могуће у овом тренутку. Утакмице без њих су апсолутно другачије и једва чекамо сви да се поново врате на трибине и да коначно осетимо атмосферу коју само наши навијачи знају да направе – закључио је Његош Петровић.

Претходни текстКадети сигурни против Графичара
Следећи текстУ сусрет противнику – Мачва