Станковић: Играмо лепршаво, али може још боље

199

Црвена звезда је на отварању овосезонске Суперлиге савладала Нови Пазар резултатом 3:0, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић сматра да постоји много простора за напредак.

Рекао сам и на конференцији пред меч да је за нас ово последња припремна утакмица и да смо њом затворили циклус од 24 дана. Сигуран сам да ћемо из меча у меч изгледати све боље. Честитао бих Новом Пазару на фер утакмици, јер ни у једном тренутку, без обзира на резултат, нису одустајали. То им иде на част за менталитет и борбу коју су приказали. Ми смо деловали лепршаво на почетку, а онда су се играчи задовољи. Разумем их. Превише смо контролисали утакмицу за мој укус, али не замерам им. Битно је да је Катаи играо 45 минута, Саного 60, враћамо ихи полако. Што се Санога тиче, пред крај прошле сезоне сам преузео одговорност да га не стављам у тим, како бих га сачувао за све ово – почео је Станковић.

Жали шеф стручног штаба нашег тима што се утакмице играју пред празним трибинама, али разуме ситуацију, а похвалио је и Борјана на сјајним инструкцијама које је давао саиграчима током меча.

– Сабласно је играти без публике. Фудбал се игра због људи, али ситуација је таква и ми ћемо се адаптирати на њу. У неким ситуацијама и није лоше што нема публике, јер играчи могу боље да ме чују. Надам се да ћемо ускоро имати пуне трибине. Борјан је био феноменалан. Капитен није ту да носи траку, већ да преузме одговорност и да у сваком моменту препозна како се осећа екипа. Да ли треба да спусти лопту или не. Синхронизовано смо давали инструкције.

Прелеп погодак Вулића из 81. минута је нешто што је Станковића посебно обрадовало, а сматра и да дебитант Ераковић има много разлога да буде поносан на себе.

Вулић се много издигао, радио је добро, а од краја прошле сезоне се видео наговештај да напредује. Одрадио је сјајне припреме и то се одмах види. Што се Ераковића тиче, дебитовати за Црвену звезду и то још у првом колу, на његовом месту, сад бих трчао до куће од среће – подвлачи Станковић.

Претходни текстЦрвена звезда – Нови Пазар 3:0 (2:0)
Следећи текстИванић: Тек смо почели