Станковић: Кренућемо добро у сезону

61

Фудбалери Црвене звезде сезону у Суперлиги стартују у суботу од 19 часова и 30 минута када ће на стадиону „Рајко Митић“ дочекати Нови Пазар. Шеф стручног штаба Дејан Станковић је оптимиста пред сутрашњи меч.

Крећемо у нову сезону после озбиљног рада на припремама где су момци одрадили феноменалан посао са стручним штабом и свима који су били ту. Очекујем да кренемо добро, ипак, још увек смо у фази припрема. Играчима сам дао седам дана дуже одмора после завршетка прошле сезоне, али су добро радили, тако да, мислим да ће то, можда не у овој, али већ у следећој утакмици да буде како треба. Што се припреме за меч тиче, највише размишљам о нама, то је култура овде. Наравно, радили смо анализу меча против Борца, сад у 17 часова имамо анализу и противника који нам следи. Обраћам пажњу наравно и на то, волим да будем добро упознат са екипом против које играм. Што се Новог Пазара тиче, они долазе са новим тимом, уз нови систем и знамо да се код њих доста тога издешавало – почиње Станковић.

Здравствени билтен је позитиван, због чега је шеф стручног штаба нашег тима задовољан.

– Бен и Гаврић су се у потпуности вратили, ту су и Боаћи и Павков, али су и они још мало са стране, полако их враћамо. Што се Катаиа тиче, он је пре доласка на припреме био на одмору скоро четири недеље. Ако има проблем, макар и минималан, гледаћемо да га не напрегнемо. Он је заиста одрадио феноменалне припреме. Ако буде спреман – играће, али морамо да будемо пажљиви, Катаи је веома значајан за нас.

Велико појачање за тим Дејана Станковића ће бити Гелор Канга.

– Нисам се чуо са Божовићем и Милојевићем око њега, али видео сам у новинама шта мисле о њему. Он је огромно појачање за нас, знамо шта може да покаже на терену и надам се да ће бити још бољи. На нама је да га натерамо да извуче максимум из себе. Не сумњам у то да ће бити велики професионалац. Ми смо направили кодексе у свлачионици и он ће се уклопити у то. Играо је квалитетан шампионат и учествовао у добрим стварима у дресу Спарте. Он зна шта је Звезда и тако ће се односити према дресу. Треба да оде у Париз да покупи ствари, па да се врати. Тренирао је индивидуално двадесетак дана, тестираћемо га да видимо шта и како, али мислим да ће бити у потпуности спреман за две недеље. Што се позиције тиче, он може много тога да игра. Видећу још шта и како, али нећу тражити нешто немогуће од њега.

Станковић је истакао да су се Канга и Иванић веома лако договорили око тога ко ће носити „осмицу“.

– Од када сам дошао у клуб, Иванић ми свакодневно тражи да носи број 4, каже да му је то доносило велику срећу у Војводини, да је „летео“ по терену. Он је искористио прилику доласка Канге да добије број који хоће, тако да су сви задовољни. Не игра број, али ако се неко лепо осећа са одређеним бројем на леђима, онда што да се не изађе у сусрет и не направи договор.

Биће Станковић на слатким мукама што се тиче везног реда.

– Од вишка не боли глава, поготово од квалитета. Биће много утакмица, да их не бројим сад, али већ у августу ћемо доста да их одиграмо. Сви морају да буду спремни. Имамо и то правило око бонус играча до 21 године, где ће млађи почињати, а старији улазити с клупе. За мене то није проблем, него слатке муке.

Црвена звезда је послала одређене играче на позајмицу, а Станковић сматра да је то одлично решење за њих.

Ако овде тренутно немају места, битно је да играју негде, било где. Онај ко не игра, не може да се покаже. Послати су на каљење, надам се да ће сви бити здрави и скренути пажњу на себе сјајним играма – подвлачи Станковић.

Позвао је шеф стручног штаба нашег тима да СМС поруком на број 1817 која је покренута од Фондације „Делије“ сви који могу помогну Србима на Косову.

Претходни текстКанга поново у Звезди
Следећи текстУ сусрет противнику – Нови Пазар