Вања Лазић појачала шпански Сент Фели

70

После четири сезоне у црвено-белој капици, голман Црвене звезде и репрезентације Србије, Вања Лазић, промениће средину и заиграће за шпански Сент Фели.

Вања је од 2016. године у Звезди, освојила је две титуле шампиона Србије и два Купа, а у међувремену је постала и први голман репрезентације. Пред њом је сада велики изазов, пошто ће играти у Шпанији, где наступају још две српске играчице, Нина Јосифовић и Нада Мандић.

Жао ми је што напуштам Звезду у којој сам провела четири сезоне и одиграла много утакмица. Доста сам прошла, сазрела као голман и ово ми је било једно искуство више – рекла је Вања, а у разговору за Журнал додала:

– Презадовољна сам због новог изазова. Клуб је из Барселоне, има добре услове за рад и амбиције да напредује. Шпанска лига је једна од најјачих у свету, зна се шта репрезентација представља на међународној сцени и мени је част да будем део тог такмичења. Надам се да ћу оправдати поверење.

Овај трансфер ће сигурно значити и репрезентацији Србије, јер све више наших играчица наступа у јаким европским такмичењима. Јелена Вуковић је овог лета појачала најтрофејнији европски клуб, Оризонте из Катаније, док су у Сједињеним Америчким Државама Лара Лука, Нађа Новаковић, док постоји могућност да им се придруже и Марија Мијушковић и Ања Мишковић.

Претходни текстАлекса Раданов поново црвено-бели!
Следећи текстИза југа Маракане – Састави омладинаца и кадета