Звездин лекарски тим: Европски третман за црвено-беле

89

У нову сезону Црвена звезда улази са готово потпуно измењеним лекарским тимом, који представља неизоставни део стручног штаба нашег клуба и чији су чланови доктор Миодраг Младеновић, нутрициониста Бранислав Рајић, киропрактичар Александар Марјановић, као и физиотерапеути Петар Петровић и Жељко Васиљевић који су нам пренели утиске са припрема одрађених на Дивчибарама и у Старој Пазови.

Неизоставни део стручног штаба Црвене звезде је лекарски тим, који је задужен за санирање повреда и опоравак наших момака, на чијем челу се налази доктор Миодраг Младеновић.

– Целокупни лекарски тим спремно је дочекао почетак припрема. Комплетну амбуланту и апаратуру са стадиона „Рајко Митић“ изместили смо на Дивчибаре, а потом и у Стару Пазову. Момцима су обезбеђени најбољи могући услови за опоравак са терапеутима, као и лекови, што је веома битно за њихово здравље током самих припрема.

Осврнуо се доктор Младеновић и на додатни изазов који је наш лекарски тим задесио ове сезоне, услед епидемије корона вируса.

– Несвакидашња ситуација погодила је читаву планету, па тако и нас. Велики изазов је у овом тренутку очувати здравље сваког играча, а да се притом задржи срж уобичајених припрема, у којима су веома честе пријатељске утакмице. Свакодневно играчима говоримо колико је битно да се чувају у сваком тренутку и да је свако потенцијални извор инфекције.

Открио нам је доктор Миодраг Младеновић како изгледа сарадња лекарског тима са црвено-белим момцима.

– Сјајно је сарађивати са њима, али и веома захтевно. Момци су послушни и труде се да максимално испоштују све што се од њих захтева. Црвена звезда је велики клуб, играчи су навикли на третман, који је на нивоу европских клубова, а ми се трудимо да оправдамо њихова очекивања. Атмосфера у екипи је сјајна, а у лекарском тиму највеће задовољство влада када су сви играчи на терену и у тренингу.

Члан стручног штаба Црвене звезде задужен за исхрану фудбалера др Бранислав Рајић, човек који је докторирао биомеханику на универзитету у Валенсији, говорио је о начину исхране црвено- белих током припремног периода.

Придржавамо се најсавременијих принципа у исхрани, који су веома битни за бржи опоравак и здравље наших фудбалера. Задак свих нас је да у сваком тренутку дамо максимум како би резултати били на највишем могућем нивоу. Јако је битно да у свој рад укључимо најсавременија достигнућа и искуства из области у којима радимо, а на играчима је да то прихвате. Већ двадесет дана смо заједно, у појединим моментима се осети презасићење, међутим најважније је да са великим успехом приводимо крају припремни период.

Говорио је нутрициониста наших првотимаца и о рекцијама изабраника Дејана Станковића на исхрану која им је одређена, али и шта је у припремном периоду најбитније за њих.

– Верујем да свако од њих сматра да је потребно нешто модификовати. Ми смо ту да им понудимо оно што је за њих најбоље, а они су ту да то и прихвате. Имали смо сјајне услове и на Дивчибарама и у Старој Пазови, како бисмо играчима пружили најквалитетније за сваки оброк.

Чланови лекарског тима су и физиотерапеути Петар Петровић и Жељко Васиљевић, као киропрактичар Александар Марјановић, који су често имали прилику да сарађују и угосте првотимце нашег клуба, али и допринесу њиховом што ефикаснијем опоравку.

Ми представљамо сервис који током припрема нема радно време. На располагању смо играчима током целог дана. Велики је изазов бити део тима највећег клуба на овим просторима, самим тим су и захтеви на највишем нову. Сматрам да смо до сад радили на квалитетан начин, што говоре повратне реакције играча, које су и више него позитивне – рекао је Петровић.

Надовезао се на речи свог колеге и Жељко Васиљевић, који је истакао да су црвено-бели момци увек расположени за сарадњу, али и неизоставну шалу, која је присутна приликом сваке њихове посети амбуланти.

Момци су заиста сјајни, нису захтевни и у највећем броју случајева њихови захтеви су у складу са тренинзима који су били током тог дана. Јако је тешко радити у услови који су тренутно на снази због корона вируса, управо из тог разлога смо јако обазриви у свакој ситуацији и у потпуности смо били изоловани током самих припрема. Тренинзи су веома напорни, што је неопходна припрема за све изазове који нас очекују у наредном периоду – нагласио је Васиљевић.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић, истакао је да је и више него задовољан радом нашег лекарског тима током припремног периода.

Заиста сам сам презадовољан, ради се о великим професионалцима. Доктора Миодрага Младеновића познајем из репрезентације, сарађивали смо веома добро десет година. Поред њега ту су и Петар Петровић и Жељко Васиљевић који су нови физиотерапеути првог тима Црвене звезде. Биле су ово одличне припреме, на који смо и више него добро сарађивали и током којих је владала сјајна атмосфера – закључио је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

Претходни текстЛендри Ноко: Чуо сам много о навијачима
Следећи текстНиколић: Уживаће навијачи