Алекса Раданов поново црвено-бели!

101

Репрезентативац Србије и дете Црвене звезде Алекса Раданов враћа се у редове црвено-белих за које ће наступати у наредне две такмичарске сезоне!

Раданов, висок 202 центиметра, рођен 01.02.1998.године у Београду, прошао је све млађе селекције нашег клуба у који је стигао још 2013. године. Као један од најмлађих, био је члан и чувене генерације црвено-белих која је 2014.године у Милану постала јуниорски првак Евролиге. Такође је наредне две сезоне играо у финалима овог турнира у Мадриду и Берлину.

Раданов је такође прошао све млађе репрезентативне селекције Србије (за играче до 16 и 18 година) а за сениорски тим Србије дебитовао је 2019.године у квалификацијама за Светско Првенство у Кини.

Може да игра на више позиција у тиму од бека до крила и један је од најталентованијих младих „комбо“ играча у целој Европи.

За први тим Црвене звезде дебитовао је 2015.године, а са црвено-белима има освојене две титуле АБА лиге, две титуле првака Србије и Суперкуп АБА лиге.

Претходну сезону провео је у дресу ФМП-а где је бележио 11 поена уз по 3 скока и асистенције по утакмици.

Повратак Раданова у редове Црвене звезде је нова прилика за момка који је будућност српске кошарке и црвено-белих. Клуб изражава велико задовољство што је Раданов као дете Црвене звезде и поред понуда које је имао након запажене претходне сезоне, као једину жељу истакао повратак у Црвену звезду!

Алекса, добро дошао кући!

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстМотив више у новој сезони – наставити низ
Следећи текстВања Лазић појачала шпански Сент Фели