Нова сезона Евролиге и званично почела!

81

Нова сезона Евролиге и званично је почела редовним годишњим састанцима који су као и сваке сезоне имали за задатак да информишу представнике клубова о плановима и циљевима у такмичарској сезони 2020-2021 најјачег европског такмичења.

За разлику од претходних година, овога пута због пандемије Ковид-19 сви састанци уместо у Барселони, одржани су путем видео-линкова у периоду од 02-10.07.2020.године.

На почетку серије састанака свој сусрет имали су представници пословног сектора и представници маркетинга клубова, а на крају тог састанка који је отворио први човек ЕЛ Ђорди Бертомеу, КК Црвена звезда мтс добила је и престижно признање (друго место у конкуренцији свих клубова ЕЛ и ЕК тимова). Главна тема била је могућност и перспектива клубова да у новонасталим околностима кроз старе ал ии нове маркетиншке активности, клубови повећају зараду кроз такмичење. Паралелно са овим састанцима, одржане се још две важне активности; састанак на коме је тема бити продаја и начин зараде од продаје улазница (тикетинг) и могуће ситуације у случају наставка пандемије, док је на почетку серије састанака у среду у поподневним часовима био одржан и спортски форум.

Током понедељка и уторка (6-7.јул) своје састанке на којима је учествовао и Саша Обрадовић, имали су тренери свих евролигашких клубова.

Прошлог четвртка свој састанак имали су ПР менаџери и тимови задужени за медије и комуникацију клубова, а на агенди је било информисање свих клубова о кључним питањима важним за рад овог такмичења, а која су везана за рад медијских одељења свих клубова, и то у периоду пандемије вируса Ковид-19 због кога је и прекинута претходна сезона.

Коначно, представници менаџмента и директори клубова састали су се у среду у Барселони, на свом традиционалном годишњем састанку.

Осим потврде званичног прекида сезоне без проглашења победника, доделе индивидуалних признања…Без обзира на чињеницу да се кошаркашки свет суочио са потпуно новом претњом, клубовима “деоничарима” и свим клубовима Евролиге који ће учествовати у такмичењу у наредној сезони представљен је резиме учењеног у претходној сезони и раст такмичења на свим пољима и по свим параметрима.

Такође усвојен је и модификовани правилник Евролиге за наредну сезону. Коначно, током серије састанака незаобилазна тема била је прилагођавање целог такмичења и свих клубова новим условима проузрокованим вирусом Ковид-19, и начина деловања и свакодневног рада у отежаним околностима.

Евролига ће због тога током јула презентовати свим клубовима и учесницима такмичења нови здравствени протокол.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстЗвезда добила ривале у новој сезони
Следећи текстВања Еремић и Невена Сајић у Звезди