Катаи се вратио у Звезду

85

Жеља свих звездаша се коначно остварила. Александар Катаи је нова аквизиција у летњем прелазном року јер је данас потписао уговор на две године и представљаће велико појачање за тим Дејана Станковића у наредној сезони.

Стварно је задовољство бити поново код куће. Заиста сам пресрећан и верујем да ћемо урадити много. Знам да навијачи очекују да поновимо успехе из прошлих година, али верујем да уз њихову подршку неће бити проблема да тако и буде. Наравно, пратио сам Црвену звезду, више кроз резултате него кроз утакмице, због временске разлике. У 90 одсто случајева када сам имао тренинг, Звезда је играла утакмице, тако да је јако тешко било испратити све. Гледао сам неколико мечева у Лиги Европе и Лиги шампиона. Тада су момци показали невероватну жељу и борбу, а није изостао ни квалитет што показују и резултати – истакао је Катаи.

Звездина десетка је добила савете и од спортског директора Митра Мркеле, а Катаи нам је пренео како се осећа у новом-старом дресу.

Немам проблем са тим. Наравно, притисак постоји, али знам како је било први пут када сам носио број “10”. Мислим да ће овог пута бити много лакше. Момци су до сада показали како се бори за црвено-беле боје, тако ће морати и ова екипа. Када сам прошли пут био у Звезди, није било толико реално да играмо Лигу шампиона, иако смо је сви прижељкивали. Сада је то, на неки начин, обавеза свих нас – да доносимо радост звездашима.

Катаи није крио задовољство што ће сарађивати са таквом фудбалском величином каква је Дејан Станковић.

Не знам шта бих додао на чињеницу да ћемо радити заједно. Станковић је показао и какав је играч, али и какав је човек. Сигурно је да ће имати успеха и као тренер, а ја сам ту да одговорим на сваки постављен задатак – завршио је Катаи.

Спортски директор Црвене звезде, Митар Мркела истиче да је Катаи дугогодишња жеља нашег клуба и верује да су навијачи пресрећни поводом његовог доласка, а имао је и савет за Звездину десетку.

Велико је задовољство што смо данас представили Александра Катаија. Он је играч који је оставио сјајан утисак у Црвеној звезди, био је извандредан у првом мандату и прирастао је за срца свих навијача Црвене звезде. Чим смо чули да је слободан и да раскида уговор са Галаксијем, обавили смо разговор и договорили веома брзо. Веома сам задовољан што ћемо у црвено-белом дресу гледати једног заиста доброг играча. Звездина десетка је веома захтевна и само су најбољи играчи носили тај број. Међутим верујем да ће Катаи оправдати број на леђима и само нека настави са сјајним партијама – нагласио је Мркела.

Александар Катаи је рођен 6. фебруара 1991. године у Србобрану. Висок је 182 центиметра. Прошао је Омладинску школу новосадске Војводине у којој је направио и прве професионалне кораке и забележио 70 наступа уз 13 голова и четири асистенције у првом тиму Новосађана. Потом се опробао у иностранству, тачније Грчкој, где је био члан Олимпијакоса од 2011. до 2015. године. У том периоду био је на позајмицама у ОФИ Криту, Војводини, Платањасу и Црвеној звезди, да би у редове нашег клуба званично дошао 1. јула 2015. У првом мандату у Црвеној звезди Катаи је уписао 68 наступа, постигао 31 гол и 15 асистенција. Затим одлази у Алавес где је одиграо 30 мечева, постигао три гола и четири асистенције. Из Шпаније одлази у Америку у екипу Чикага где је одиграо 66 утакмица, а уписао је 19 голова и 12 асистенција. Од децембра до јуна ове године био је члан екипе Лос Анђелес Галаксија, а овог 10. јула и званично је по други пут у Црвеној звезди.

Претходни текстВања Еремић и Невена Сајић у Звезди
Следећи текстСаопштење ФК Црвена звезда поводом вируса Ковид 19