Јовичић: Три године у Звезди најлепши период каријере

74

На данашњи дан 2017. године Бранко Јовичић је појачао наш клуб и започео фудбалску бајку у Црвеној звезди. Звездин “лав” љубав према Црвеној звезди истицао је током читавог живота, а доласком у наш клуб остварио је највећи сан.

Све се десило спонтано, нисам могао да одбијем позив Црвене звезде. Највећа жеља у детињству ми је била да обучем црвено-бели дрес и заиграм на Маракани. Када ми се указала прилика, одлука се није доводила у питање. Већ три године сам члан нашег највећег клуба и упораво су последње три године један од најлепших периода у мом животу – нагласио је Јовичић.

Популарни Бакула за три године у црвено-белом дресу забележио је 76 наступа, а по три пута се уписао у листу стрелаца и асистената.

– Заувек ће ми остати у сећању дебитантска утакмица и партије које сам пружао по доласку у клуб. Саиграчи су ме одлично прихватили, као и сви људи у клубу. Посебно ми је значило што су ме навијачи од почетка заволели и били ми подршка у тешким моментима.

Везиста нашег клуба играч је који је уживао велико поверење и био један од најважнијих шрафова екипе бившег шефа стручног штаба Владана Милојевића.

– Досадашњи период у Црвеној звезди био је пун успона и падова, који су узроковани повредама које ме нажалост нису заобишле. Доста изазова је иза мене и саиграча са којима сам остварио велике успехе и урадио много тога да Црвену звезду вратимо тамо где припада. За три године у клубу успео сам да освојим три тутуле и исто толико пута играо европска такмичења, од тога два пута Лигу шампиона. Управо је то период који је обележио моју каријеру, нисам могао ни да сањам да ће све овако изгледати.

Момак који је познат као Звездин “лав” доживео је две тешке повреде, прво метатарзалне кости, а онда и предњих укрштених лигамената и после сваке се враћао знатно јачи. Упорност и шампионски дух само су неке од карктеристика које поседује Бранко Јовичић.

– Велика ми је част што сам у клубу већ три године, будући да се велики број играча променио. Међутим оно што се никада није променило су највиши циљеви које смо постављали на почетку сваке сезоне. Остаје жал што сам два пута морао да паузирам због озбиљнијих повреда, које су ме на дуже време одвојиле са терена. Подршка клуба, саиграча, навијача, али и породице давала ми је снагу да се издигнем из тих ситуација и сваки пут вратим јачи и жељан доказивања.

Везиста пореклом из Рашке члан је генерације, која је наш клуб после дуге паузе вратила на европску сцену. Мали број играча имао је прилику да са Звездом у 21. веку освоји три титуле шампиона државе, што је популарном Бакули пошло за руком. Ипак као што и сам истиче његова мисија у Црвеној звезди није завршена, а дупла круна је циљ који је поставио за предстојећу сезону.

Црвена звезда је клуб у коме је најлепше, али и најтеже играти, свака утакмица је нова прилика за доказивање и нема места за лоше резултате. У сваком тренутку мораш бити подједнако и физички и психички спреман. Имао сам прилику да браним црвено-беле боје у доста великих утакмица. Најдражи меч ми је свакако деби, а онда је уследила и утакмица са Спартом и незаобилазни дуели у Лиги шампиона који су посебан доживљај. Дупла круна је неостварена жеља и циљ који ћу сигурно са Црвеном звездом јурити наредне сезоне – подвукао је Бранко Јовичић.

Претходни текстЂуровски: Биће Звезда још боља
Следећи текстИз архиве – Титула са Шекијем из 1990. године