Ђуровски: Биће Звезда још боља

84

Легенда Црвене звезде и бивши шеф стручног штаба Бошко Ђуровски у разговору за Звездин сајт говорио је о сезони која је иза нас, похвалио је досадашњи рад Митра Мркеле и Дејана Станковића, а изнео је мишљење и о другачијем систему квалификација за Лигу шампиона.

Сјајна сезона је иза нашег првог тима. Играти два пута заредом Лигу шампиона и остварити победе у њима је огроман успех. Такође, освојили смо и трећу узастопну титулу првака државе и тиме додатно подигли лествицу. У Купу морамо боље то је свима јасно, али не можемо рећи да је због тога ова сезона била лоша, напротив, пружали смо одличне партије, расли из утакмице у утакмицу и верујем да ћемо и следеће године бити још бољи – почео је Ђуровски.

Легенда Црвене звезде похвалила је рад садашњег спортског директора Митра Мркеле, који је недавно продужио уговор на још три године.

– Из мог угла и начина на који пратим и гледам на фудбал, Митар Мркела је одрадио сјајан посао до сада. Када је дошао саставио је сјајан тим, заједно са управом и тренером. Из године у годину тим је био све бољи, тако да верујем да ће тако бити и у наставку. Са њим на челу спортског сектора смо остварили одличне успехе. Сва подршка за Мркелу, он је велико име нашег фудбала и наше Црвене звезде.

Ђуровски не крије да ће Звезди, у квалификацијама које предстоје, бити још теже да се пласира у Лигу шампиона.

– Искрен да будем, не свиђа ми се како ће изгледати пут ка Лиги шампиона. По једна утакмица уз жребање домаћинства, све то проћи биће паклено тешко. Ипак, ми смо Црвена звезда и верујем у тим. Лигу шампиона играју врхуснки тимови који имају традицију иза себе, а ми ту свакако припадамо. Показали смо много пута да смо најјачи кад је најтеже, тако да очекујем да поново играмо европско такмичење.

Бивши стратег нашег клуба зна колика је част, али и одговорност бити на клупи црвено-белих. Управо зато, има само речи хвале за садашњег шефа стручног штаба Дејана Станковића.

Донео је посебну емоцију и енергију екипи. Радује ме како све то изгледа на терену, Дејан има јасну визију како све то треба да изгледа. Такође, види се да ова екипа, уз два-три квалитетна појачања, може да понови успех из сезоне која је за нама. Ту пре свега мислим на играње групне фазе европских такмичења, док у домаћим такмичењима очекивања су увек највиша, а то је свакако дупла круна – подвукао је Бошко Ђуровски.

Претходни текстЈуниорке Звезде победнице Купа Београда, јуниори вицешампиони
Следећи текстЈовичић: Три године у Звезди најлепши период каријере