Омладинци се припремају у Београду

68

Пулени Марка Неђића, форму за наредну сезону, брусе на теренима иза југа Маракане. Талентовани стручњак ће генерацију дечака рођених 2003. године предводити у Омладинској лиги Србије, као и Лиги шампиона за младе.

Почели смо припреме са најмлађим саставом који ће се такмичити у првенству. Бићемо годину, па чак и две млађи од конкурената. Презадовољан сам односом играча према тренингу, све су то млади момци који ће се кроз утакмице и рад развијати. Из клуба су нам управо развој фудбалера ставили као приоритет у односу на резултат. Ми се тим путем водимо, управо због тога смо и заказивали мечеве са сениорима и тек ћемо, како би се играчи што пре припремили за први тим Црвене звезде кроз те дуеле. Желимо на тај начин да их извучемо из зоне комфора. Наравно, када сте у овако великом клубу, подразумевају се и трофеји, свесни смо и тога. Верујем у моје играче, они верују у мене и то је кључ успеха – подвлачи Неђић.

Наши бисери су до сада савладали сениоре ФК Гоч 6:0 (Бачанин три, Лазетић два и Гајинов један погодак) и омладинце ИМТ-а 7:0 (Винтоњи и Кнежевић по два пута, Бранковић, Крстић и Гајинов једном), а доживели и поразе против Радничког из Крагујевца 2:3 (Бачанин и Икановић) и Графичара 2:3 (Лазетић и Ј. Митуљикић).

Андреј Ђурић, капитен, једва чека почетак сезоне.

Припремамо се, добро радимо и сигуран сам да ћемо бити они прави за почетак првенства. Морам да нагласим да је оно што краси ову генерацију, велико другарство и сјајна хемија у екипи, тако да је заиста уживање радити у таквим условима. Још увек упијамо неке нове задатке, слушамо смернице тренера, тако да су и пријатељски мечеви, бар што се резултата тиче, у другом плану. Сигуран сам да ћемо напредовати из меча у меч – самоуверено ће Ђурић.

У Београду се спремају и јуниори Графичара које предводи Дејан Симић. Они су прво победили омладинце Синђелића 5:1 (Глушевић и Стојковић два пута и Винтоњи), а потом су поражени од годину дана старијих фудбалера Интернационала 1:2 (Бајић), да би у недавном окршају савладали другаре из Црвене звезде 3:2 (Пантић два и Алонсо).

Претходни текстЗвездиних 26 стрелаца
Следећи текстЗвезда = Србија | Крупањ – Његош Петровић