Резиме сезоне – Најбољи голмани лиге

86

Прилику да бране на утакмицама у Суперлиги Србије у дресу Црвене звезде, имала су двојица голмана – Милан Борјан и Зоран Поповић, а свега 18 примљених голова на 30 мечева у сезони довољно говори о супериорности чувара мреже нашег клуба у односу на противничке нападаче.

Капитен, јединица и један од најпоузданијих шрафова у машинерији Дејана Станковића је Милан Борјан. Он је бранио на чак 26 мечева у првенству и примио свега 16 голова. У прилог његовим голманским квалитетима говори и чињеница да је на половини мечева успео да буде несавладан, а да је свега три пута примио више од једног поготка на укупно 2340 минута колико је провео на голу црвено-белих у домаћем шампионату.

Прва алтернатива нашем капитену био је Зоран Поповић. Он је четири пута чувао гол Црвене звезде, примио два поготка и два пута успео у потпуности да одбрани мрежу нашег тима. Занимљиво је да је Поповић једине наступе забележио у октобру прошле године, када је бранио заредом на мечевима против – Напретка, Рада, Радника и ТСЦ-а.

Феноменалним партијама у омладинцима Црвене звезде, прекоманду у сениорски тим, током полусезоне, добио је и млади Андрија Катић. Чувар мреже рођен 2002. године је на 18 лигашких мечева под командом Славољуба Ђорђевића примио девет погодака, али још увек чека деби у првом тиму.

Током јесени, део Црвене звезде били су и Никола Васиљевић и Александар Станковић, али нису успели да забележе минуте у првенству, па су током зиме послати на позајмицу у Радник из Сурдулице, односно Напредак. Наш клуб има још једног чувара мреже на суперлигашкој сцени, а то је млади Милош Гордић који је на каљењу у Мачви.

Претходни текстЗвезда одржала трибину о безбедности у саобраћају
Следећи текстРезиме сезоне – Непрелазна одбрана