У сусрет противнику – Пролетер

63

Црвена звезда ће сутра од 19 сати и 15 минута одиграти последњу првенствену утакмицу против Пролетера, а уједно ће и обележити 31. титулу првака државе.

Фудбалери Црвене звезде завршавају свој пут у овој сезони. После 29 одиграних утакмица у првенству, 66 постигнутих голова и 75 освојених бодова до сада, наши играчи ће сутра против Пролетера последњи пут истрчати на терен Маракане, а сви они који дођу на стадион “Рајко Митић” имаће прилику да поздраве шампионе и да, у до сада невиђеном спектаклу, радују још једном подизању шампионског пехара.

Како Дејан Станковић каже – ово је титула свих – играча, људи из клуба, али и навијача – због тога, дођите да се сви заједно радујемо оном што смо тимски извојевали – 31. титули првака државе!

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против екипе са Слане баре, који своје утакмице игра на стадиону Војводине, до сада смо се сусрели само пет пута и имамо максималан учинак од пет победа уз гол разлику од 12:0.

Први сусрет београдских и новосадских црвено-белих био је 25. септембра 2013. године у Купу Србије када је наш тим славио резултатом 3:0 у Новом Саду головима Абиоле Дауде два пута и Нејца Печника.

Последњи меч између Звезде и Пролетера одигран је у Новом Саду 2. новембра ове сезоне и завршен је победом екипе Владана Милојевића резултатом 2:0. Голове су постигли Матео Гарсија и Ричмонд Боаћи.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПРОЛЕТЕР

Директан пренос утакмице против Пролетера можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 19 часова и 15 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Дејана Станковића освојили су шампионску титулу. Овог пролећа су пред нашим играчима “падали” Чукарички, Војводина, Мачва, Напредак, Радник, али ни Инђија ни Партизан нису нашли кључ за победу против црвено-беле екипе. У прошлом колу је ТСЦ успео да надигра наш тим. Звезда је освојила 21 бод у пролећном делу првенства и налази се на првом месту са 75 освојених бодова. Фудбалери Пролетера тренутно се налазе на 12. позицији са 30 освојених бодова. У претходних пет утакмица забележили су две победе, два пута су играли нерешено и једном су поражени.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Очекивања пред утакмицу последњег кола Суперлиге Србије са Пролетером која ће бити одиграна у суботу у 19 часова и 15 минута и после које ће уследити до сада невиђен спектакл поводом прославе 31. титуле Црвене звезде, изнео је шеф стручног штаба нашег клуба Дејан Станковић.

Сутра је леп дан за Црвену звезду и сваког нашег навијача. Био је то дугачак и неугодан пут, али играчи су га прошли и показали да су најбољи у Србији. Надам се што већем броју људи који ће поздравити наше шампионе. Последња утакмица у такмичарској години за нас, видећу још какав ћу састав извести на терен. Иако ће бити прави спектакл у који ћемо морати да се уклопимо, утакмица неће бити ревијалног карактера за нас. Радимо анализу по протоколу, размишљамо о Пролетеру, али видећемо сутра у ком ће саставу изаћи, да ли ће указати шансу млађима, које су им амбиције. Што се нас тиче, ко год заигра сутра, мора да испоштује дан и спектакл – рекао је Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази искусни Никола Петрић. Кључеви одбране поверени су Танасину и Митровићу, као и Леандру и Јоковићу. У везном реду су бивши фудбалер Партизана и Рада Бранислав Јовановић, као и Шћепановић и Радиновић. У шпицу екипе Пролетера налази се Милан Миросављев који је ове сезоне шест пута тресао противничку мрежу, док је други стрелац екипе Синиша Бабић са пет погодака.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на сутрашњем мечу биће Марко Ивковић. Помагаће му Светозар Живин и Драган Богићевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Четвртак, 18. јун:

Младост – Рад 2:0;
Вождовац – Радник 1:1;

Петак, 19. јун:

Спартак –Напредак – у току;
Војводина – Партизан од 19 часова;
Раднички Ниш – ТСЦ од 21 час.

Субота, 20. јун:

Јавор – Инђија од 14 часова и 30 минута;
Чукарички – Мачва од 16 часова и 30 минута.

Претходни текстСтанковић: Заслужили смо пуне трибине
Следећи текстЦрвена звезда – Пролетер 2:1 (2:1)