Неуспех у купу

70

Поражени су фудбалери нашег клуба од Партизана у оквиру полуфинала Купа Србије (0:1).

Партизан – Црвена звезда 1:0 (0:0)

Стадион: „ФК Партизан“.

Гледалаца: 15.000.

Судија: Новак Симовић.

Стрелац: Натхо у 58. минуту.

Партизан: Стојковић (од 78. Н. Стевановић), С. Павловић, Натхо (од 67. Сума), Садик, Асано, Зђелар, Шћекић, Остојић, Марковић (72. Ф. Стевановић), Урошевић, Милетић.

Резерве: Н. Стевановић, Л. Павловић, Витас, Сума, Брежанчић, Ф. Стевановић, Матић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић, Петровић (од 83. Јовичић), Јованчић (од 65. Гаврић), Бен, Иванић (од 76. Радуловић), Вукановић, Боаћи (од 65. Томане).

Резерве: Поповић, Панков, Јовичић, Вулић, Радуловић, Гаврић, Томане.

Жути картони: Родић, Дегенек, Гобељић, Бен (Црвена звезда), Шћекић, Зђелар, Стојковић, Асано, Сума (Партизан).

Већ у уводним тренуцима меча, обе стране су се показале орне и жељне за надигравањем. Сјајно се Вукановић снашао у трећем минуту када је уштоповао “свећу” у казненом простору ривала, заградио се поред Остојића и покушао да пронађе Боаћија, али је његова оштра лопта пресечена. Свесно је Станковић офанзивно ушао у меч, поставивши формацију са два класична нападача који су већ на отварању сусрета запретили домаћима. Покушавали су фудбалери Партизана да прекршајима на средини терена успоравају игру црвено-белих, а приметно је било и да је Бен деловао више по централи, док се Вукановић извлачио на десну страну у фази напада нашег тима.

Комбиновали су фудбалери Црвене звезде у 17. минуту, оштро је центрирао Родић у петерац за Боаћија, али је у последњем тренутку Павловић успео да интервенише испред нападача из Гане, док је на другој страни запретио Садик, међутим, сјајно је одбранио Борјан. Десет минута касније, оштро је центрирао Бен у казнени простор после прекида, а ударац главом Дегенека је завршио у наручју голмана домаћих. Уследила је фаза меча са доста прекида и тактичких фаулова на средини терена, што је утицало и на свежину фудбалера који су после сваког заустављања игре деловали уморније. Монотоност је прекинуо Боаћи у 38. минуту када је повукао контру, лево се извукао Вукановић, а десно Бен. Наш центарфор се одлучио да упосли нападача са Комора, али била је то нешто бржа лопта па акција није завршена на прави начин.

Лоше је Павловић одиграо главом у 43. минуту, лопта се одбила у простор за Вукановића, ког је на ивиц казненог простора фаулирао Стојковић. Голман домаћих је добио жути картон, а Иванић је из слободног ударца погодио живи зид. Завршила је лопта у мрежи Партизана у 45. минуту, али је погодак поништен због офсајд позиције у којој се нашао Вукановић, потом су ударцима са дистанце запретили Иванић и Боаћи, али се на одмор отишло без голова.

Ушли су веома офанзивно у друго полувреме фудбалери нашег тима. Упослио је Бен у 48. минуту Иванића који је сјајно прошао по левом боку и шутирао у даљи угао, али је лопта завршила тик поред стативе. Истакао се и Борјан пет минута касније, када је Садик покушао из “мртвог” угла, али наш голман је без проблема успео да заустави покушај противничког нападача. Ипак, домаћи су дошли до предности у 58. минуту када је после продора Садика, мрежу Борјана погодио Натхо. У наредна четири минута, имали су две добре прилике фудбалери нашег тима. Прво је Боаћи прошао по страни и покушао да проигра Вукановића што су дефанзивци Партизана неутралисали, а онда је и Петровић запретио са дистанце, али право у голмана домаћих.

Могао је и Томане одмах по уласку да се прослави. Играо се 69. минут када је португалски нападач пошао по десном боку, али је отишао превише искоса, па је покушао да центрира, уместо да шутира, а лопта је завршила поред гола. Ређали су се напади нашег тима као на траци, па је Милуновић у 71. минуту могао главом да поравна резултат, али послао лопту поред гола. Шансу у дербију добио је и млади Радуловић који је покушао у 85. минуту ударцем са дистанце да матира голмана домаћих, али лопта је завршила поред гола. Упркос свему, тотална офанзивна нашег тима после примљеног гола није уродила плодом.

Претходни текстСаша Обрадовић је тренер Црвене звезде!
Следећи текстСтанковић: Ситница одлучила