Мркела: Куп за потпуно уживање

53

Трећи пут у историји Црвене звезде дугој 75 година, наш клуб успео је да освоји три узастопне титуле у националном првенству. Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела, један од најзаслужнијих за освајање три титуле у претходне три године и човек који је учествовао и у формирању овог тима, говорио је о сезони на измаку, али и плановима за наредни период.

Желео бих да честитам свима који су учествовали у освајању 31. титуле, најпре играчима, а онда и стручном штабу. Ове сезоне имали смо два стручњака на клупи, тако да треба честитати Владану Милојевићу и његовим сарадницима, али и Дејану Станковићу и људима који су у његовом стручном штабу. Наравно велике заслуге има и руководство Црвене звезде, али и наши верни навијачи без којих ова титула не би била могућа – почиње Мркела.

Црвена звезда имала је велику бодовну предност током целе сезоне, што показује да се радило квалитетно и уз озбиљан приступ дошло до титуле.

-Сезону смо започели одлично, нисмо имали већих осцилација, а да би се освојио трофеј потребан је управо такав приступ. Веровали смо у освајање титуле и имали смо игру која нам је то самопоуздање уливала.

После више од два месеца без фудбала, услед избијања пандемије корона вируса, изабраници Дејана Станковића вратили су се на терен и сјајном партијом против Рада доказали да их пауза није пореметила.

-Постојао је страх због прекида првенства, нарочито када је постало јасно да ће пауза потрајати. Међутим ми смо као клуб урадили све што је било до нас, како бисмо се на квалитетан начин припремили за наставак првенства. Од првог дана играчи су добили јасне инструкције, учинили смо све да им обезбедимо добре услове за рад у кућној варијанти и касније када је то било могуће на стадиону у мањим групама. Видели сте да се пауза није много осетила кад смо истрчали на терен против Рада.

Навијачи нису били у прилици да подрже црвено-беле на утакмици против Рада, међутим као и увек нашли су начин да поздраве играче и започну прославу титуле, коју су најавили за утакмицу 30. кола Суперлиге Србије. Ипак, утакмица против Радника биће одиграна уз присуство публике, с обзиром да су у продају пуштене карте за пола капацитета нашег стадиона.

– Познато је да су навијачи неизоставни део Црвене звезде. Годинама уназад сведоци смо да је њихова подршка “гурала” фудбалере до највећих успеха. Навијачи се коначно враћају на стадион, очекујемо велику посету у мечу против Радника. Надам се да ће звездаши доћи да поздраве шампионе. Са њиховом подршком – угођај ће бити потпун.

Црвена звезда ће имати прилику да освоји још један трофеј у сезони 2019/2020 и да витрине највећег спортског музеја у региону обогати 25. титулом Купа Србије.

-Трофеј Купа Србије недостајао је претходних сезона како бисмо били у потпуности задовољни. Освајали смо првенства, остварили фантастичне резултате који се нису десили у последњих 25 година, вратили смо Црвену звезде на европску сцену. Пред сваку сезону постављали смо циљ да освојимо дуплу круну. То нам није полазило за руком претходних година, међутим сада је добра прилика да то постигнемо и учинићемо све да сезону завршимо на најбољи могући начин.

Спортски директор Црвене звезде истакао је да се ради на довођењу појачања, али да ће по завршетку сезоне ситуација бити много јаснија.

-Тешко је у овом тренутку говорити о прелазном року. Пратимо одређене играче за које шеф стручног штаба Дејан Станковић мисли да могу да допринесу квалитету екипе. Са друге стране што се тиче одлазака њих ће диктирати ситуација која је проузрокавана корона вирусом.

Осврнуо се Митар Мркела и на сјајне резултате омладинске и кадетске селекције, које су услед прекида првенства проглашене шампионима државе.

Успеси које је Омладинска школа постигла у овој сезони веома су значајни.Знамо да су играчи из млађих селекција Црвене звезде омиљени међу нашим навијачима. Претходних година у првом тиму смо увек имали неколико играча из академије, које смо афирмисали у тим сезонама. Тренутно су ту Вељко Николић и Жељко Гаврић, међутим сигурно је да ће их бити и наредних година. Следеће сезоне нас очекује ново правило, да минимум два играчи до 21 године морају да играју у стартној постави. Већ је неколико играча из генерације 2002 прикључено тренинзима првог тима и вредно се припремају за битне улоге које их очекују у будућности – закључио је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Претходни текстВукановић: Све ближи дуплој круни
Следећи текстЗа Радник продато 4000 карата