Инђија – Црвена звезда 1:2 (0:2)

161

Озбиљно су изабраници Дејана Станковића схватили његове речи да у Инђију долазе да победе како би корак ближе били дуплој круни и тријумфовали резултатом 2:1. Расположеност Иванића и Бена у првом полувремену донела је Црвеној звезди пролаз у полуфинале Купа Србије, а почасни погодак Инђије у финишу меча није уплашио наше фудбалере који су мирно привели меч крају.

Инђија – Црвена звезда 1:2 (0:2)

Стадион: ФК Инђија.

Гледалаца: 800.

Судија: Лазар Лукић.

Стрелци: Јовановић у 87. минуту за Инђију, а Иванић у 35. и Бен у 38. минуту за Црвену звезду.

Инђија: Прековић, Цуцин, Михајлов, Јовановић, Красић (79. Димитријевић), Бастајић (од 60. Милосављев), Бањац (од 60. Димитров), Пуртић (од 85. Босанчић), Илић (од 79. Марковић), Чермељ, Видић.

Резерве: Кнежевић, Димитријевић, Босанчић, Марковић, Димитров, Јовановић, Милосављев.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић (од 85. Панков), Петровић, Јованчић , Иванић, Бен, Иванић (од 85. Гаврић), Вукановић (од 69. Јовичић), Павков (од 62. Томане).

Резерве: Поповић, Панков, Бабић, Јовичић, Гаврић, Томане, Боаћи.

Жути картони: Јовановић, Красић, Видић, Пуртић, Милосављев, Босанчић (Инђија), Павков (Црвена звезда).

Традиционално испитивање снага је било прескочено на старту меча у Инђији. Жељни фудбала, голова и доказивања, устремили су се пулени Дејана Станковића ка голу и већ у уводним тренуцима меча прво преко Иванића, а потом и преко Павкова испред кога је у последњем тренутку интервенисао Прековић, могли да дођу до вођства. Терен у Инђији отежавао је нашим везњацима да кроз пас игру успевају да направе вишак. Схватили су то изабраници Дејана Станковића, па су се ипак окренули претњама из прекида. Прво је комбинација Иванић-Дегенек из 9. минута после корнера завршила преко гола, а потом је и Бен три минута касније центрирао Родићу који је захватио волеј са ивице казненог простора, оставио Прековића “укопаног”, али није погодио мрежу.

Разбудио се и Борјан у 21. минуту када је Чермељ после корнера главом оштро шутирао, али је наш капитен још једном показао колико је добар голман и рефлексно успео да одбије лопту што даље од гола. Киша је све јаче падала и као да није дозвољавала актерима на терену да се у потпуности исказују. Чести су били покушаји, не само наших везњака, већ и бекова да кроз пасове у простор проиграју Вукановића и Павкова, али мокра трава је успоравала сваку оштру лопту и дозвољавала превасходно Михајлову да клизећим стартовима то зауставља. Лопта је практично била виђена у голу у 29. минуту када је Бен слаломом заломио двојицу фудбалера Инђије и изашао пред Прековића, али десном – условно речено, слабијом ногом, шутирао поред стативе.

Бункер домаћих је коначно био пробијен у 35. минуту, а Мирко Иванић је поново показао да је у сјајној форми. Заслуге за гол иду и Бену који је сјајно центрирао са десне стране за Иванића који из врло тешке позиције шутира главом и матира Прековића. Узвратио је Иванић “услугу” свега три минута касније. Феноменално је центрирао, највиши у скоку био је Бен, Прековић је лоше ценио лопту, а Црвена звезда је успела да постигне два гола у три минута. Могла је брзо и до још једног, јер је Петровић монструозно шутирао у 40. минуту, лопта је имала необичну путању, али ипак није завршила иза леђа Прековића.

Кренули су офанзивно и у наставку игре црвено-бели, као да се у друго полувреме ушло у егалу. Бенов пас за Вукановића у 49. минуту ипак није завршио иза леђа Прековића јер је додавање нападача из Гајдобре у последњем тренутку било изблокирано, иако се Павков лукаво кретао у противничком петерцу и чекао да лопту проследи у мрежу. Пет минута касније и поново је Вукановић био улози кретаора, овог пута је деловао по левој страни и упослио Павкова ког је терен омео да боље прими лопту, па је она завршила у наручју голмана домаћих.

Жарко су желели још голова у мрежи домаћих изабраници Дејана Станковића. Затресла се и статива у 65. минуту када је Бен упослио Вукановића, високи нападач је шутирао у ближи угао, али погодио само оквир гола. Три минута касније, Станковић је извео Вукановића из игре, а увео Јовичића, чиме се и променила формација, па су црвено-бели заиграли са једним класичним шпицем. Отворило се више простора за наше везисте, па се у два наврата Јованчић нашао близу Прековићевог гола и опробавао ударац са дистанце, али без промене резултата.

Иванић се и у 77. минуту уписао у стрелце, али је линијски судија подигао заставицу и поништио погодак. Смањили су домаћи у 87. минуту преко дефанзивца Јовановића, али то није забринуло изабранике Дејана Станковића који су мирно привели меч крају и пласирали се у полуфинала Купа Србије, иако је и Томане могао да погоди у последњим секундама меча, међутим, статива га је спречила у томе.

Претходни текстДегенек разговарао са ђацима из Власенице
Следећи текстМилошевић: Испунили смо циљ проласком даље