Родић: Време је за дуплу круну

63

Леви бек Црвене звезде један је од седморице „величанствених“ који су освајали све три последње титуле првака Србије и тако оставили печат у богатој историји нашег клуба. Ипак, не задовољава се Родић освајањем првенства, већ је уверен да је екипа спремна за освајање дупле круне.

Доминирали смо и ове сезоне и сасвим заслужено стигло до хет-трика титула, тек трећег у историји клуба што свакако нешто лепо говори о нашој генерацији. Није лако опстати и остати на врху, много рада, утакмица, напора је из нас, али се сав тај труд иаплатио – истиче Родић.

Титула је ипак само један од циљева.

-Сезона би била потпуна само ако освојимо и Куп. Верујем да је време за дуплу круну, коју сви звездаши дуго већ чекају. Имамо три степенице до циља, прва је Инђија и потрудићемо се да меч у уторак завршимо у нашу корист.

Инђија је једини који је затресао мрежу Звезде овог пролећа.

– Борили су се жестоко тада, ми смо пропустили у финишу два зицера да дођемо до победе. Очекујемо да ће имати исти приступ и прекосутра, биће борбени и чекаће прилику из контре. Терен у Инђији је прилично оштећен, видели смо то и на њиховом мечу са Спартаком. Међутим, знамо шта нас чека, ако желимо трофеј, а то јесте наша амбиција, морамо да будемо спремни на све.

Црвена звезда је на Бањици деловала физички веома добро, а играчи су показали да двомесечна пауза није негативно утицала на њих.

-Радили смо савесно за време пандемије. Сви играчи су одржали психо-физичку кондицију колико се могло. По повратку групним тренинзима радило се заиста у јаком ритму што је допринело да на Бањици делујемо физички добро. Филозофија и захтеви у игри на којима инсистира Дејан Станковић од свог доласка полако добијају форму. Коцкице се слажу, долази до синхронизације и зато верујем да ћемо из дана у дан, из меча у меч, бити све бољи.

Верује Родић у пословицу – „Конац дело краси“.

Била би сјајна ствар да после више од деценију на све ове успехе које смо остварили будемо упамћени као генерација која је освојила и дуплу круну. Велики је то мотив за нас, имамо карактер победника и учинићемо све да 24. јуна подигнемо и пехар победника Купа Србије – не крије оптимизам Родић.

Претходни текстСтанковић у 10 одабраних тренера Звезде
Следећи текстИванић: Поносан сам због титуле