Мијаиловић: Доминантно до треће узастопне титуле

56

Црвена звезда освојила је 31. титулу, уједно и трећу заредом. Непосредно по завршетку утакмице којом је наш тим осигурао прво место на табели Суперлиге Србије, председник клуба Светозар Мијаиловић говорио је о успеху који је остварен.

Пре свега честитао бих свим играчима и члановима стручног штаба на феноменалном успеху. Освајање треће титуле заредом је нешто чему смо се надали у овом периоду. Радом и пожртвованошћу дошли смо до тог циља, три кола пре краја првенства са изузетном бодовном предношћу. Управо то су показатељи да је екипа током читаве сезоне успешно одрађивала свој посао. Посебно ми је драго што је ова титула освојена на звездашки празник, када смо обележили 29 година од највећег успеха у историји клуба. Поред тога радује ме што је Дејан Станковић, некада велики играч Црвене звезде успео за кратко време да оствари успех и освоји првенство и у улози тренера – поручио је председник клуба Светозар Мијаиловић.

Осврнуо је председник клуба Светозар Мијаиловић и на паузу узроковану корона вирусом и начин на који је она утицала на играчки кадар.

Стрепња увек постоји, фудбал је таква игра у којој не можете много тога да предвидите. Међутим имајући у виду тренажни процес који је спроведен и мере које смо предузели за време Ванредног стања можемо да кажемо да смо очекивали добре резултате по повратку на терен. Искористили смо у потпуности време које смо добили за тренирање на отвореном и то се и показало на утакмици против Рада. Ни у једном тренутку није се доводио у питање резултат, једино што је недостајало на мечу јесте познати звездашки амбијент, са навијачима који дају посебан шмек свакој утакмици и победи Црвене звезде.

Пет голова постигли су изабраници Дејана Станковића на утакмици против Рада, али се у листу стрелаца уписао и штоперски тандем.

-Сваки играч допринео је да Црвена звезда дође до свог циља и освајања 31. титуле. Залагање је било до самог краја дуела, посебно ме радује велики број пожртвованих стартова. Играо се леп фудбал, било је и за очекивати да ће се момци потрудити да овај празник улепшају сјајном фудбалском представом. Екипа Рада није имала већих прилика што потврђује причу да је наш тим током читавог првенства био доминантан у свим утакмицама. Феноменална ствар је што је Дејан Станковић наставио тамо где је наш бивши тренер Владан Милојевић стао и јако је битно да смо трећу годину заредом да веома доминантан начин дошли до трофеја.

Чињеница да је титула обезбеђена омогућиће шефу стручног штаба Дејану Станковићу да више комбинује и пружи шансу млађим играчима.

-Верујем да ће у преостала три кола шансу добити млађи играчи, што је изузетно битно у овом тренутку. Наредне сезоне ћемо имати обавезу да четвирица играча млађа од 21 године буду у саставу тима за сваку утакмицу, с тим што два увек морају бити у стартној постави. То је сјајна прилика за момке који куцају на врата првог тима да се афирмишу и докажу.

Нема сумње да је подршка навијача на стадиону недостајала изабраницима Дејана Станковића, међутим као и увек навијачи су нашли начин да поздраве своје љубимце и захвале им се на још једној радости коју су им приредили.

Много пута се показало да је подршка наших навијача оно што Црвену звезду чини клубом какав јесте. Као и у прошлости и овог пута показали су завидан ниво сналажљивости. Испоштовали су мере које се прописане у потпуности, али и дошли да поздраве момке и честитају им на још једном трофеју који су освојили. Право славље тек треба да уследи, надамо се и верујемо да ћемо имати прилику да прославимо два трофеја освојена у сезони 2019/2020 – закључио је председник клуба Светозар Мијаиловић.

Претходни текстТрећи хет-трик титула у историји
Следећи текстЗвезда ТВ | 31. титула