Вукановић: Велика је част освојити титулу са Звездом

18

Фудбалер који се некако сам профилисао у момка који је човек одлуке на такозваним битнијим утакмицама Црвене звезде. Алекса Вукановић је синоћ са два погоготка на Бањици допринео да наш клуб три кола пре краја освоји 31. титулу првака Србије.

Прелеп је осећај освојити и велика част поново освојити титулу у клубу као што је Црвена звезда. Наравно, нећемо стати на овоме, идемо даље. Желимо да освојимо Куп Србије после дуго година, надамо се тој дуплој круни, а верујем и да ће навијачи бити пресрећни уколико то и остваримо. Један циљ, а то је титула, смо испунили, идемо на следећи, веома смо мотивисани. Верујем у свој тим јер смо доста пута показали колико заиста можемо – почео је Вукановић.

Звездин нападач са бројем „92“ на леђима важи за фудбалера који на „битнијим“ утакмицама израсте у јунака.

– Сви кажу да су бројни моји голови постигнути у Звезди углавном били на битним утакмицама попут дербија и квалификација. Ипак, ја на то не гледам тако. Сваки погодак је битан за себе. Трудим се да дајем голове на свакој утакмици. Такође, много су ми драга и два јучерашња гола, остаће ми у леом сећању јер су ипак ти голови „потврдили“ 31. титулу, а надам се да ће тај број бити много већи, давао ја голове или не.

Наши фудбалери су и данас тренирали подно Маракане, а Вукановић нам је открио и како је, по његовом мишљењу, екипа Дејана Станковића изгледала јуче на терену.

– Презадовољан сам заиста. За веома кратак период направили смо нешто много добро. Спремили смо се максимално колико смо могли. Цео струни штаб на челу са Дејаном Станковићем су направили добар програм за нас, радили смо свакодневно. Већ сви знају да смо и код куће тренирали, јер смо знали да ће нам то помоћи када се вратимо на терен. Нећемо стати на томе, идемо корак по корак, све до коначног циља.

Титула је освојена, сада је фокус наших играча на такмичењу у Купу Србије.

– Велика су очекивања од меча са Инђијом, јер морамо прво њих победити да би прошли даље. Они су добра, квалитетна екипа која игра леп фудбал, нарочито на свом стадиону. Спремамо се већ од данас за ту утакмицу. Верујем да ћемо проћи даље, тежимо ка томе да будемо најбољи и освојимо све што можемо.

У овм тренутку спремност осталих екипа у Суперлиги је непознаница, а Алекса нам је дао и коментар на ту тему.

– Не можемо да знамо колико је ко спреман. Сви смо малтене у истом „кошу“, али морам признати да смо ми и током Ванредног стања тренирали веома добрим темпом. Надам се да су све екипе спремне како би се избегле нежељене повреде. Ми имамо наш принцип, и верујем да ћемо тријумфовати у уторак против Инђије.

Феноменална атмосфера владала је јуче у Љутице Богдана када су навијачи дочекали наше шампионе.

Предиван је осећај када видите велики број навијача који нису могли да буду на стадиону, али су били уз нас, осећали смо то. Мало нас је ова корона све „пореметила“, али су звездаши нашли начин да буду уз нас, заиста су феноменални. Хвала им што су нас у толиком броју синоћ дочекали и надам се да ће већ на следећој утакмици бити на трибинима јер су они наш 12. играч како би заједно уживали и радовали се успесима Црвене звезде – подвукао је Вукановић.