Џајо, срећан рођендан!

67

Трећа Звездина звезда Драган Џајић данас је напунио 74 године.

Црвена звезда је јуче изненадила рођенданском тортом Драгана Џајића после завршетка главног дела церемоније посвећене успеху нашег клуба из 1991. године. Наш Џаја био је пријатно изненађен гестом свог клуба, захвалио се свим присутнима и нашалио на свој рачун, а добио је и громогласан аплауз што довољно говори о величини човека којег сматрају најбољим фудбалером Србије у историји.

Драган Џајић је у Црвену звезду дошао као петнаестогодишњак, после маестрално одиграног јуниорског турнира у Ваљеву где су га запазили „ловци на таленте“ највећих клубова. По преласку у Београд, требало му је само шест месеци да заслужи позив у сениорски тим, а као важан историјски податак остаће чињеница да је тадашњи тренер Миша Павић „велемајстору“ указао шансу 8. јуна 1963. године у утакмици са подгоричком Будућношћу.

Прву титулу у црвено-белом дресу освојио је у наредној сезони, 1964. године, а остаће упамћен и као предводник генерације која је прва у историји забележила хет-трик у тадашњој лиги бивше Југославије. Петим насловом првака окитио се 1973. године, а уз то је и четири пута подизао пехар намењен освајачу националног Купа. Статистика каже да је забележио рекордних 590 мечева у Звездином дресу и постигао 287 голова.

После више него успешне играчке каријере, Џаја је на предлог руководства Црвене звезде 1979. сео у фотељу техничког директора. Дванаест година касније освајањем титуле првака Европе и света, заједно са својим сарадницима исписао је најлепше странице у историји српског клупског фудбала. Осим места техничког директора, велемајстор дриблинга је од 1998. године обављао у два мандата и функцију председника клуба.

Џајо, срећан рођендан, да га још дуго славиш и да се радујеш црвено-белим успесима!

Претходни текстБорјан: Наставили смо да пишемо историју
Следећи текстЗвезда победила корону и освојила титулу