У сусрет противнику – Рад

91

Фудбалери Црвене звезде ће после више од два месеца одиграти првенствени меч против екипе Рада на Бањицу сутра од 19 часова и 30 минута. После паузе проузроковане пандемијом корона вируса, наши првотимци већ у утакмици на Бањици могу да математички освоје титулу три кола пре краја првенства.

Коначно – фудбал. Никад дуже нисмо чекали да наши фудбалери исртче на зелени правоугаоник како би бранили црвено-беле боје. Међутим, пулени Дејана Станковића имаће два мотива више. Први је сутрашњи датум, 29. мај, који је вечно уписан у историју српског и европског фубала када су црвено-бели освојили Куп шампиона. Други је тај што, уколико победе екипу Рада, постаће шампиони Србије трећи пут заредом три кола пре краја првенства. Верујемо у наше момке који ће дати максимум како би навијачима, који ће их бодрити из својих домова, донети нову титулу првака државе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Прву утакмицу против екипе Рада одиграли смо 31. јула 1968. године у пријатељском дуелу из којег је наш тим изашао као победник убедљивим резултатом 11:0. Укупан број одиграних дуела против Рада износи 82, у којима смо 64 пута изашли као победници, 10 пута је било нерешено, док је седам пута Рад однео целокупан плен. Укупна гол разлика износи 158 наспрам 43 у корист нашег тима.

Црвено-бели су у претходних десет мечева забележили максималан учинак уз фантастичну гола разлику од 29:4 у нашу корист.

Последња утакмица одиграна је ове сезоне у оквиру 12. кола Суперлиге, а Црвена звезда је на Маракани тријумфовала је резултатом 3:1. Голове су постигли Милан Павков, Марко Марин (из једанаестерца) и Марко Гобељић.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ РАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Директан пренос утакмице против “грађевинара” можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 19 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Дејана Станковића сјајно су започели наставак шампионата који је прекинут због пандемије корона вируса. Победом над Чукаричким, Војводином, Мачвом, Напредак и ремијем са Инђијом и Партизаном, наш тим је освојио 14 бодова у пролећном делу првенства и налази се на првом месту са 69 освојених бодова. Екипа Рада је у претходних пет мечева уписала једну победу, један реми и три пораза и тренутно се налази на 15. позицији са 15 освојених бодова.

РЕЧ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић на прес конференцију дошао је веома расположен, жељан фудбала и такмичења, а није пропустио прилику да похвали све напоре државе у време пандемије које су и довеле да се фудбал у рекордном року врати на терене.

Већ две недеље се спремамо за меч са Радом, свесни смо шта би победа у том сусрету значила за Црвену звезду. Када кажем да радимо на себи, то значи и да контролишемо притисак. Покушавам да објасним играчима да важне утакмице зависе од самоконтроле. Не треба да улазимо у конфузију и да брзамо, већ да поштујемо оно што смо договорили. Биће жеље да се меч што пре заврши како би се дошло до циља, али што будемо стрпљивији, бићемо ближи титули – почиње Станковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази Душан Марковић. Стубове одбране чине искусни Бранислав Милошевић, Немања Петровић и Милан Перендија. У везном реду играју Буснић, Стјепановића, Саша Јовановић, док се у самом шпицу напада налазе некадашњи фудбалери Црвене звезде Филип Касалица, Милош Трифуновић и Андрија Калуђеровић. Такође, у екипи Рада налази се некадашњи омладинац Марко Дедијер који вредно рад и чека своју шансу на суперлигашкој сцени.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар сутрашње утакмице на Бањице биће Данило Грујић из Ниша. Помагаће му Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Петак, 29. мај:

Инђија – Спартак од 15 часова;
Војводина – Чукарички од 17 часова.

Субота, 30. мај:

Радник – Пролетер од 15 часова;
Партизан – Младост од 17 часова и 30 минута;
Напредак – Раднички Ниш од 19 часова и 30 минута.

Недеља, 31. мај:

ТСЦ – Јавор од 17 часова и 30 минута;
Мачва – Вождовац од 19 часова и 30 минута.

Претходни текстСтанковић: Стрпљењем до титуле
Следећи текстНа данашњи дан – Звездино европско крунисање у Барију