Крај сезоне – Без кошарке и у Србији

45

КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је такмичарска сезона 2019-2020 у Кошаркашкој лиги Србије и завршница националног шампионата отказана, одлучено је на проширеној седници Председништва КЛС која је одржана у Београду у четвртак 28.05.2020.године.

На гласању клубови су великом већином од 12-2 у гласовима одлучили да окончају сезону без проглашења шампиона због “више силе” и пандемије вируса Ковид-19, водећи рачуна о безбедности и здрављу играча, након што су то ове недеље учинили Евролига и регионална АБА лига јтд.

На састанку је одлучено да ће Србију у АБА лиги, у такмичарској сезони 2020-2021 према пласману који је изборио у АБА 2 лиги, представљати Борац из Чачка, док ће представници наше земље у АБА 2 лиги у наредној сезони бити екипе Слободе из Ужица и Златибора из Чајетине, које су то право обезбедиле играјући Кошаркашку Лигу Србије.

КК Црвена звезда мтс и овога пута исказује задовољство великим јединством клубова који су као што је то био случај током гласања на Скупштини АБА лиге, схватили озбиљност ситуације и чињеницу да играчи нису тренирали више од два месеца.

Овиме је такмичарска сезона 2019-2020 за КК Црвена звезда мтс и званично завршена, а наш клуб још једном изражава жаљење јер она због објективних околности и “више силе” није могла да буде завршена на терену, где је наш клуб имао велике амбиције и бранио титуле у два такмичења.

Већ од данас КК Црвена звезда окреће са припремама за изузетно захтевну сезону која нас очекује, а о свим корацима јавност ће бити благовремено обавештена.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстБорјан одржао час основцима у Требињу
Следећи текстСезонске карте 2020/21: Слушамо вас!