Дегенек: Време је за дуплу круну

61

Један од најбољих дефанзиваца Суперлиге Србије и миљеник навијача Црвене звезде Милош Дегенек радује се што се све вратило у нормалу. Наши првотимци одиграли су и први меч после Ванредног стања изазваног пандемијом корона вируса, а наш поуздани штопер истиче да ће играчи “изгинути” на терену како би навијачима донели дуго чекану дуплу круну.

После меча против омладинаца пријао ми је дан паузе. Заиста напорно радимо сваког дана, тако да је и телу било потребно да се одмори. Нова седмица, нови задаци и још јачи темпо како би што боље и брже били спремни за све оно што нас очекује. Првенство је ту, 10-ак дана је остало до почетка, тако да се радујемо новој недељи тренинга и утакмици за викенд – поручио је Дегенек.

Ово је трећа недеља “мини-припрема”, а наш дефанзивац је проценио колико је његова екипа спремна.

– Из тренинга у тренинг видим да смо јачи, бољи и спремнији. Мислим да сви саиграчи нису толико изгубили по питању физичке форме, заиста смо радили током ових два месеца јер смо знали да ће нам то само помоћи. Наравно, на тренеру Станковићу и стручном штабу је да одреди ко ће играти, а сигурно је да ће то бити најспремнији. Битно је да се осећамо одлично.

После више од два месеца наши првотимци одиграли су прву утакмицу у којој су одмерили снаге против борбених црвено-белих омладинаца.

– Мислим да је Звездина будућност у добрим ногама. У омладинској селекцији има доста добрих, талентованих и квалитетних играча. Такође, и у првом тиму видимо да имамо продукте Омладинске школе који стварају разлику на терену. Ту мислим на Вељка Николића и Жељка Гаврића, а ту је и Његош Петровић који је такође млад фудбалер. Очекујем да ће неко од омладинаца у наредних пар година бити међу главним играчима и у првом тиму Црвене звезде.

Следеће недеље коначно креће шампионат, а Дегенек је истакао и каква су очекивања у првенству, али и у Купу Србије.

Желимо да освојимо дуплу круну. Звезда дуго чека на освајање оба домаћа такмичења. Ми то заиста желимо, како би обрадовали наше навијаче јер су они то наравно заслужили.  Даћемо максимум како би то и остварили, желимо да се упишемо у историју нашег клуба. Мислим да би то била круна свега што је Звезда урадила у претходне три године, нарочито у Европи. Обећавам навијачима да ћемо “изгинути” на терену како би то остварили – подвукао је дефанзивац Црвене звезде.

Претходни текстЗвезда посетила Друштво “Ана Антонијевић”
Следећи текстЉупко посетио Декија: Биће успешан тренер као што је био играч