Пут кадета до титуле

124

Имали су кадети Црвене звезде феноменалну фудбалску годину и успели да на прави начин дејствују између постизања резултата и „прављења“ играча, те се окитили титулом државног првака за сезону 2019/20. Први стрелац екипе Марка Неђића био је најмлађи у екипи – Марко Лазетић који је постигао дванаест погодака, док су лауреат најбољих креатора поделили Урош Бранковић и Никола Станковић који су поделили по осам асистенција.

Одлуком Фудбалског савеза Србије да сва такмичења у млађим категоријама буду завршена на основу стања на табели закључно са 15. мартом ове године због увођења Ванредног стања, кадети Црвене звезде проглашени су шампионима за сезону 2019/20. Без обзира на то што је титула освојена без да се одиграло 30. кола, пулени Марка Неђића, били су неприкосновени у домаћем првенству и апсолутно заслужено освојили титулу, јер су на 19 утакмица забележили 16 победа, три ремија и само једном изгубили, и све то уз феноменалну гол разлику 73:16.

О напретку играча довољно говори податак да су се добрим играма у јесењем делу сезоне за омладинце Графичара наметнули – Марко Ћопић, Урош Лазић, Андреј Ђурић, Вукашин Крстић, Владимир Милетић, Живан Рамовић и Богдан Петровић, док је то нешто раније пошло за руком Матеји Бачанину, који је после уводног дела сезоне прекомандован у омладице Црвене звезде. Уз њега, минуте у Лиги шампиона за младе имали су управо Милетић и Марко Лазетић, док је Ћопић током сезоне врло чест гост био и на тренинзима првог тима.

Управо је Марко Ћопић био најстандарднији чувар мреже кадетске селекције Црвене звезде. Он је на 13 утакмица, примио 11 погодака, док је његовом прекомандом у јуниоре Графичара, већи простор добио Огњен Лукић, па је млади голман на четири меча примио свега један погодак. Део тима био је и Вељко Илић, али није стигао да стане међу стативе екипе Марка Неђића.

Крај десне аут-линије био је стандардан Виктор Радојевић. Фудбалер рођен 2004. године је на 14 мечева успео да забележи три асистенције, док је минуте имао и Урош Лазић који је на осам мечева постигао један погодак, а млади Нишлија је током зиме пребачен у Графичар. Појачање на бековским позицијама је стигло из кадета наше филијале, прекомандом Павла Бјелановића (два меча) и Матије Глушчевића (меч и асистенција)

Стандардан штоперски тандем Андреј Ђурић – Вукашин Крстић, био је прекомандован у омладинце Графичара током јесени. Ђурић је на 15 мечева постигао три гола и забележио асистенцију, а исти број наступа имао је и Крстић. Повреда је омела Стефана Деспотовског, капитена екипе, да одигра више мечева, па ја на шест сусрета- два пута асистирао.

По левој страни одбране су се ротирали Давид Петровић и Душан Икановић. Петровић је на 18 мечева постигао два гола и асистирао, док је Икановић на девет сусрета забележио три паса која су претворена у погодак.

Владимир Милетић, као „Најбољи кадет за 2019. годину“ и неко од кога се много очекује у Црвеној звезди, био је феноменалан током јесењег дела првенства и на 13 мечева постигао четири гола уз асистенцију. Као награду, добио је прекоманду у Графичар, док је његов, нешто офанзивнији парњак- Никола Станковић, фудбалер са најбољим збирним учинком у кадетској селекцији Црвене звезде. Он је на 16 мечева, постигао осам погодака и забележио осам асистенција. Запажен је био и Марко Ћурић који је на 16 мечева забележио гол и асистенцију, а током јесени наступао је и Живан Рамовић. Он је одиграо пет мечева, након чега је прекомандован у омладинце Графичара, док је у супротном смеру, само из кадета, дошао талентовани Лука Стојановић који је одиграо обе утакмице у пролећном делу првенства.

Офанзивније у односу на њих делује плејмкер племенитог кова Урош Бранковић. Иако је тек прошлог лета дошао у клуб, убрзо је показао да је један од технички најдаровитијих фудбалера у нашој Омладинској школи. Он је на 16 мечева постигао шест погодака и забележио осам асистенција, што га изједначује са Станковићем на листи асистената. Важан члан тима био је и Никола Кнежевић који је на 14 мечева постигао седам голова уз три асистенције. Из кадета Графичара пристигао је Марко Стојановић који је одиграо оба меча у пролећном делу првенства.

Близанци- Никола и Јован Митуљикић су момци који су деловали као крилни нападачи. Никола је на 16 мечева постигао 3 поготка уз асистенцију, док је Јован био једнако ефикасан, али је успео да оствари две асистенције више. Минуте током јесени имао је и Богдан Петровић који је на 13 мечева постигао гол, али је пребачен у омладинце Графичара током зиме. Једнако ефикасан био је и Димитрије Максимовски, али на седам сусрета.

Први стрелац екипе био је Марко Лазетић. Иако најмлађи у екипи, он је успео да на 17 утакмица постигне 12 голова и забележи две асистенције. У стопу га је пратио Марко Боровић, који је постигао два гола мање на исто толико мечева, али уз укупно пет асистенција. Током зиме, Марко Неђић је из кадета Графичара прикључио Немању Јанковића, а он је на две пролећне утакмице постигао исто толико погодака.

Шампиони за сезону 2019/20: Марко Ћопић, Огњен Лукић, Вељко Илић, Павле Бјелановић, Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Андреј Ђурић, Вукашин Крстић, Душан Икановић, Давид Петровић, Матија Глушчевић, Виктор Радојевић, Урош Бранковић, Никола Кнежевић, Димитрије Максимовски, Владимир Милетић Јован Митуљикић, Никола Митуљикић, Никола Станковић, Марко Стојановић, Живан Рамовић, Богдан Петровић, Марко Ћурић, Лука Стојановић, Марко Боровић, Немања Јанковић, Марко Лазетић. Стручни штаб: Марко Неђић (шеф), Петар Петровић (помоћник), Слободан Чикара (кондициони тренер), Бојан Јоргачевић (тренер голмана).

Претходни текстБило је лепо на „Калишу“, од понедељка у дворани
Следећи текстВукановић: Све иде по плану