Млађе селекције наставиле са тренинзима

68

Терени наше Омладинске школе из дана у дан постају све пунији, а после омладинаца и кадета, тренинзима су се вратили млађи кадети, пионири и млађи пионири. Наши бисери тако после пуна два месеца имају прилику да раде групно и са лоптом, што их је, судећи према њиховим осмесима и добром расположењу, веома обардовало.

Први су на терен истрчали млађи кадети, раздрагани и жељни новог доказивања. Дечаци рођени 2004. и 2005. године, коју играма и понашањем предводе Ђурић, Николашевић, Бубањ, али и други бисери који стасавају на теренима наше Омладинске школе су са осмесима на лицу радили под командом тренера Владе Вучића. Њихов тренер од наредне сезоне биће Срђан Стојчевски који ће наредних дана и званично да преузме тим, док ће Вучић преузети неку од млађих селекција у Звездиној фабрици.

Разговарали смо са Лазаром Ђурићем, поузданим везистом и стандардним репрезентативцем наше земље о томе колико се ужелео саиграча, али и тренирања са лоптом.

Највише су ми недостајали другари из екипе, али и Црвена звезда. Необично је било све, али смо успели да прегурамо. Трудио сам се током паузе да радим што више са лоптом, иако услови нису били идеални, како не бих изгубио осећај. Први тренинг после два месеца био је занимљив, заиста смо се сви ужелели једни других и био сам много узбуђен када сам поново истрчао на терене наше Омладинске школе. Много ме радује то што је атмосфера остала баш онаква каква је била, чак се може рећи да нас је цела ова ситуација зближила – истиче момак рођен 2005. године.

Слично је било и са пуленима Срђана Бугарског који су јесенас демонстрирали феноменалну игру на теренима иза југа Маракане. Показали су раскошан таленат, најбоље игре су требале тек да уследе, а о томе да су се дечаци вратили спремни за нове изазове, говори управо њихов тренер.

Ово је вероватно била најдужа пауза за њих од кад су кренули да тренирају фудбал. Занимљив је био поновни сусрет после два месеца, доста су порасли, физички се изменили и слично. Међутим, заиста смо током паузе имали феноменалну комуникацију са њима и са њиховим родитељима. Сваки дан су нам слали извештај шта су радили и нисмо имали дилему око тога у каквом ће физичком стању да се појаве после два месеца. Наредни период посветићемо њиховом индивудланом развоју, имамо много времена пред нама до почетка лиге, али су конкретно дечаци које тренирам у специфичној ситуацији. Они, наиме, полажу пријемни испит за средњу школу кроз две недеље, па им сада мало излазимо у сусрет и по питању тога. Управо је то још једна наша педагошка улога, јер се зна да је школа на првом месту – истиче учитељ талената као што су Крајновић, Радовић, Гојков и други бисери.

И дечаци рођени 2006. и 2007. године истрчали су на терене наше Омладинске школе под командом Милорада Вилотића, односно Милоша Ђорђевића. Таленти попут Андрије Максимовића, Луке Ђорђевића и Андреја Младеновића су се се тако после два месеца вратили у групни тренажни процес, а за разлику од осталих селекција, они су последњу такмичарску утакмицу одиграли још прошле године.

Претходни текстМарко Јагодић Куриџа о повратку на терен
Следећи текстВулић: Прија нам рад са лоптом