Кинески стручњаци обожавају Звезду

87

Кинески медицински стручњаци који су пружили велику помоћ и подршку Србији у борби против корона вируса посетили су данас стадион “Рајко Митић”. Током обилaска највећег спортског музеја у региону одушевили су нас колико познају и воле Црвену звезду, а ми смо им се симболично, клупским поклонима, одужили за сву стручност, напор и залагање које су исказали према Србији у борби са пандемијом.

После посете руског здруженог одреда, стадион Црвене звезде посетили су и кинески медицински стручњаци, који су пружили значајан допринос у борби против корона вируса. Гости из Кине стигли су у Србију на самом почетку ширења заразе и својим знањем и стеченим искуством, као и медицинском помоћи допринели да Србија сузбије ширење невидљивог непријатеља.

Кинеска делегација са одушевљењем је испратила причу о највећим успесима и трофејима које је Црвена звезда освојила. “Челични пријатељи” задивили су све знањем о нашем клубу, и истакли да сви памте 29. мај 1991. када је Црвене звезда освојила највећи трофеј у историји. Једно име посебно је обрадовало тим из Кине, који је са радошћу говорио о петој Звездиној звезди, Драгану Стојковићу Пиксију, али и Душку Тошићу некадашњем играчу црвено-белих.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић присетио се бројних посета кинеских делегација и захвалио на помоћи у овако тешким тренуцима. Кинески пријатељи изразили су жељу да се у наредном периоду изгради сарадња Црвене звезде и њиховог локалног клуба, као и да би у будућности са радошћу организивали пријатељске утакмице са највећим клубом из Србије.

Члан кинеског медицинског тима и велики навијач Црвене звезде Ћи Суи Лонг одушевио је све присутне знањем које поседује о историји Црвене звезде.

Огромна ми је част што сам имао прилику да посетим стадион “Рајко Митић” и највећи клуб у источној Европи. Љубав према Црвеној звезди пробудила се још давне 1991. године када сам уживао у игри најбоље генерације у историји црвено-белих. Веома сам срећан што сам и у овако тешком тренутку успео да посетим овај феноменалан стадион и сигуран сам да ћу се у будућности вратити и са породицом уживати у некој од утакмица Црвене звезде – истакао је Лонг.

Претходни текстМркела: Наш циљ је освајање купа
Следећи текстСаного: Лепо ми је, дошао сам у прави клуб