“Од Звезде с љубављу” акција која је одушевила звездаше

96

Фудбалски клуб Црвена звезда после тачно месец дана завршила јединствену акцију помоћи члановима клуба и ветеранима старијим од 65 година. “Од Звезде с љубављу”, акција која је старовала 9. априла у сарадњи са нашим ексклузивним бетинг партнером компанијом “Моцарт” и била јединствена у свету јер су фудбалери првог тима, омладинци и кадети на адресе старијих доносили два пакета помоћи, одушевила је звездаше у Србији и Републици Српској.

За време Ванредног стања проузрокованим пандемијеом корона вируса, поштујући све препоруке државе и кризног штаба и то само у радно време до полицијског часа, прешли смо 3.410 километара, стигли на 296 адреса у 28 градова Србије и Републике Српске, а доносили смо звездашима, како су нам наши старији сами говорили, много више од самих пакета – пре свега звездашки дух, осећај припадности, моралну подршку и знак пажње. Све структуре клуба су биле ангажоване како би организационо и логистички успело да се стигне до свих чланова који због тренутне ситуацији нису могли да напуштају домове. Та морална подршка најстаријима да издрже у изолацији у Ванредном стању за време ове пандемије, али и гест клуба који је од настанка гајио породичне вредности, само је потврдио величину Црвене звезде.

Баш сам се обрадовао јер је акција заиста сјајна, показује да је Звезда била и остала велики, господски клуб. Не ради се овде о вредности поклона, многима од нас садржај није потребан јер је имао ко да нам набави, већ је суштина у самом гесту. Дивно је што се клуб сетио старијих чланова и ветерана, свака част и тим нашим играчима који су се потрудили да нам улепшају дане у изолацији – истакао је легенда нашег клуба Ратомир Дујковић.

Клупски аутобус, поклон Фондације за потребе Омладинске школе, али и наш комби, били су права атракција где год су се појавили у Београду, Новом Саду, Оџацима, Шапцу, Сремској Митровици, Чалми, Шиду, Крагујевцу, Јагодини, Лапову, Тополи, Пожаревцу, Петровцу на Млави, Параћину, Нишу, Лесковцу, Крушевцу, Чачку, Брчком, Краљеву и Трстенику. Наши првотимци, омладинци и кадети преносили су јаку енергију на наше старије звездаше којима је свакако тај дан остао у незаборавном сећању. Некима смо увеличали рођендане, славе, капитену Милану Борјану је син Филип помагао и изазвао феноменалне реакције…

Нисмо заборавили ни наше верне чланове у Републици Српској. Пакете смо доставили преко повереника у Бијељину, Брчко, Бања Луку, Српски Брод, Србац, Пале, Власеницу и Требиње.

Навијам за Звезду од малих ногу од када и пратим све везано за наш фудбалски клуб. Користио сам сваку прилику да их гледам уживо, највише сам имао времена за то док сам био студент у Сарајеву, када сам био чест гост на утакмицама где је играла наша Звезда. Данас такође веома интензивно пратим све везано за наш клуб, а ову прилику користим да се захвалим свима у клубу што су се сетили својих чланова и на овај начин показали да смо сви једна велика породица – рекао је Небојша Остојић, професор физике у пензији и дугогодишњи члан нашег клуба из Републике Српске.

Црвена звезда свим навијачима, посебно старијим звездашима жели здравље, срећу и благостање са поруком да се ускоро поново видимо на нашем стадиону.

Претходни текстКатић: Учим од Борјана и Поповића
Следећи текстКК Црвена звезда: Екипа негативна на Ковид-19, али чека нас пуно посла!