Станковић: Добар тајминг за првенство

53

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић изузетно је посвећен раду са фудбалерима, види се на тренинзима по групама да је припремио озбиљан програм повратка екипе у такмичарску форму у што краћем року. Одлуку Фудбалског савеза Србије да се Суперлига настави 30. маја али у скраћеном формату без доигравања примио је као став већине клубова.

Поштујемо одлуку Фудбалског свазе Србије. И раније смо истицали да смо спремни за било који формат такмичења. Сматрам да је изабран добар тајминг јер ће се првенство завршити до 24. јуна што нам даје могућност и довољно времена да се припремимо за наредну сезону, како на домаћој тако и на интернационалној сцени, која је за нас као клуб, као екипу веома важна – истакао је Станковић, напомињући да не треба посебно наглашавати да Црвена звезда увек има највише циљеве.

Наш тим је после веома квалитетних зимских припрема пролећни шампионат отворио у великом стилу, из меча у меч је подизао и квалитет игре па су навијачи посетом од преко 30.000 гледалаца по сусрету јасно ставили до знања да им се свидела нова филозофија и посебно енергију коју је Станковић пренео на екипу. Наш тим је надиграо све екипе из врха на старту пролећа, победио као гост Чукарички (2:0), па код куће Војводину (2:0) и ремизирао у вечитом дербију са Партизаном (0:0), а да су притом сви ривали из врха упутили свега неколико удараца ка незапосленом голману Милану Борјану.

Убедљиве победе над Мачвом у Шапцу (3:0) и Напретком (3:0) на стадиону „Рајко Митић“ без присуства публике најављивале су још распеванију Црвену звезду, али је пандемија ковид 19 вируса прекинула сезону, а Црвена звезда је задржала 11 бодова предности над првим пратиоцем и незадрживо хитала ка одбрани титуле.

Шампионат Србије наставља се 30. маја утакмицама 27. кола где Црвена звезда гостује Раду на Бањици и у случају победе и математички ће обезбедити 31. титулу првака Србије. Наш тим затим дочекује Радник (6. јуна), одлази у госте ТСЦ (13. јуна) и шампионат закључује утакмицом са Пролетером на стадиону „Рајко Митић“ 20. јуна.

Црвена звезда наставља такмичење и у Купу Србије, очекује се жреб за чеwтвртинале које је на програму 3. јуна, полуфинала се играју 10, а финале 24. јуна.

Претходни текстОмладинци и кадети Звезде прваци Србије
Следећи текстМладеновић: Потпуна доминација, испуњени су сви циљеви